Florin Piersic, tragedia care i-a marcat viața. Și-a îngropat sora când avea doar 7 ani: „S-a înecat în Prut, sărind să își salveze colega”

Data publicării:
Florin Piersic, captura Foto YuTube/Antena Play
Descriere foto: Florin Piersic, captura Foto YuTube/Antena Play

Florin Piersic duce o durere fără margini. Marele actor și-a pierdut sora, în urma unui accident teribil. Copila a sărit în apă să își salveze o colegă și s-a inecat. 

Maestrul Florin Piersic și-a deschis sufletul și a vorbit despre tragedia care i-a marcat copilăria și despre amintirile pe care nu și le poate șterge din memorie. 

Sora actorului, Lucica, a murit când avea 15 ani. Florin Piersic avea atunci 7 ani și își amintește și astăzi episodul cutremurător.

Lucica și-a dat viața pentru a-și salva o colegă. Copila s-a aruncat în apele Prutului, unde și-a găsit sfârșitul.

„Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre.

Când joc în piesă mă gândesc la părinții mei și la Lucica, care la 15 ani s-a înecat în Prut, sărind să își salveze colega. Domnul care a sărit în apă, a salvat-o întâi pe Doina, apoi când a intrat după Lucica, nu a mai găsit-o. A luat-o un vârtej. La 11 kilometri, în Basarabia, plutea, au găsit-o niște pescari. În biserică, mama a sărit să o ia pe Lucica din coșciug.

Apoi, nu i-am mai văzut o lună de zile, au plecat la București. O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam și așteptam. Într-una din zile, au coborât mama și tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, a povestit Florin Piersic în emisiunea lui Dan Negru, „Legendele”, de la Antena Play.

 

In cadrul aceluiași interviu, marele artist a mărturisit că se teme de moarte.


„Am fost de 46 de ori la Mormântul Sfânt, la Ierusalim. Da, îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau”, a dezvăluit Florin Piersic, în emisiunea lui Dan Negru.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel