Florin Piersic, mesaj emoționant pentru români: „Eu știu tot, iubesc tot ce este legat de țara asta a mea”

Data publicării:
Florin Piersic, Captură foto YouTube/ Reteaua de idoli TVR
Descriere foto: Florin Piersic, Captură foto YouTube/ Reteaua de idoli TVR

Florin Piersic, în vârstă de 85 de ani, a avut un mesaj plin de emoție despre România. 

A fost supranumit Alain Delon de România și și-a dedicat întreaga viață actoriei. 


S-a născut pe 27 ianuarie 1936, în Cluj, din părinți originari din Bucovina. Mama sa era din Valea Seacă, iar tatăl originar din Corlata, acolo unde și marele actor și-a petrecut copilăria. 


S-a mutat apoi în Cernăuți și, ulterior, a ajuns la Cluj Napoca, acolo unde a urmat Liceul de băieți nr. 3, azi Colegiul Național Emil Racoviță.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (astăzi UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an, în pelicula ”Ciulinii Bărăganului”, iar, de atunci a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și filme.
A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. De asemenea,  a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler.


Mesaj emoționant de 1 Decembrie

Recent, marele actor a transmis un mesaj plin de emoție pentru români, în care își exprimă dragostea de țară. Într-o intervenție în cadrul emisiunii lui Cristi Brancu de la Prima TV, Florin Piersic s-a descris ca fiind un ghid pentru România, fiind atît de îndrăgostit de țara noastră și cunoscând-o atât de bine.

 „Toate cele bune. Abia aștept să ne întâlnim, ceea ce ar fi minunat să ne îmbrățișăm, cel mai frumos gând pe care pot să îl am. Aș da orice să pot să fiu alături de toți cei care simt pentru ziua de 1 Decembrie că sunt români, că sunt ai mei, că eu sunt al tuturor, dar neapărat al celor care iubesc țara asta pe care eu o cunosc atât de bine, încât ar trebui să mai trăiesc două sau trei vieți ca să le povestesc tuturor unde am fost în România, ce am simțit în România, pe unde am filmat în România, să fiu cel mai bun ghid pentru România. Eu știu tot, iubesc tot ce este legat de țara asta a mea. Sper că ați înțeles și nu vă doresc decât să fiți sănătoși și să ne întâlnim, și să ne îmbrățișăm”, a declarat Florin Piersic la Prima TV. 


Cea mai mare teamă a marelui actor

Recent, actorul a făcut o confesiune în emisiunea Legendele, prezentată de Dan Negru. Acesta a spus că este conștient de vârsta pe care o are și că îi este foarte teamă de moarte.


 „Am fost de 46 de ori la Mormântul Sfânt, la Ierusalim. Da, îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau. Cum aș vrea să-și amintească oamenii de mine după o sută de ani? N-o să-și mai aducă aminte nici de ei, darămite de mine. Uiți și după două zile ce faci, se uită tot”, a dezvăluit actorul la Antena 1. 


Ce pensie are Florin Piersic


Florin Piersic este unul dintre cei mai apreciați și longevivi actori atât din România, cât și de peste hotare și savurează din plin fiecare clipă a vieții, așa cum își îndeamnă de fiecare dată și spectatorii. Actorul, ajuns la vârsta de 85 de ani nu a renunțat nici acum la spectacole, chiar și în contextul pandemiei de coronavirus.

Recent s-a aflat și ce pensie are celebrul actor. Potrivit fanatik.ro, după o carieră de peste 65 de ani pe scena teatrului și a filmului, Florin Piersic încasează o pensie de doar 2000 de lei. La aceasta sumă se adaugă o indemnizație lunară de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de de 2700 de lei.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel