Florin Piersic împlinește astăzi 86 de ani. Ce mesaj a transmis marele actor cu ocazia aniversării lui: „Mai opriți și voi anii ăștia din goană că mai am ceva planuri”

Data actualizării: | Data publicării:
Florin Piersic, captură foto Youtube/ doxologia.ro
Descriere foto: Florin Piersic, captură foto Youtube/ doxologia.ro

Florin Piersic împlinește astăzi 86 de ani. La mulți ani, maestre!

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori din România. A fost supranumit Alain Delon de România și și-a dedicat întreaga viață scenei și publicului. 


A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (astăzi UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an, în pelicula ”Ciulinii Bărăganului”, iar, de atunci a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și filme.


A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. De asemenea,  a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler.


Chiar dacă timpul pare că a stat în loc pentru marele actor, la împlinirea vârstei de 86 de ani, Florin Piersic are o singură dorință: „Mai opriți și voi anii ăștia din goana”.


Mesajul emoționant transmis de Florin Piersic cu ocazia aniversării lui: 


„În urma cu patru zile. Scena- recepția hotelului Leonard din Dusseldorf. Abia am intrat, împreună cu Ciprian, organizatorului turneului cu piesa “Străini în noapte”, în Germania. Schimbam câteva vorbe. “Vorbiți românește?” În fata noastră, politicos și gata să ne servească, un tânăr. Da, răspund. Ne privește, se apropie de mine și îmi spune: “Știți, am auzit că vă veni în hotelul nostru Florin Piersic. Oare e adevărat? Tare mi-aș dori să îl întâlnesc, să îi strâng mana”. N-ați văzut momentul. Îi întind mana și îi spun: “Mă recomand. Mă cheamă Florin Piersic”. Aș fi dat orice să îl fotografieze cineva, să vă pot arata figura lui. Vă dați seama, cu parul așa, aproape alb, că pentru rolul Hemingway pe care am fost la un pas să îl joc acum vreo doi ani, cu cate un rid- ușor-,  în plus, pe ici, pe colo pe figura,că  deși mai blând, nici pe mine nu mă iartă timpul,  omul saracu’ nu m-a recunoscut, dar mare i-a fost bucuria să ne întâlnim, iar mie tare mi-a fost drag de el și de întâlnirea excepțională cu publicul din Dusseldorf-în teatrul superb pe care îl vedeți în fotografie- și din sala Capitol din Frankfurt. Cum s-ar zice am sfârșit anul trecut cu călătoria în Dubai și l- am început pe asta nou, bine, tot cu o călătorie, așa că nu prea am vreme să mai stau să socotesc că astăzi împlinesc o…vârstă. Dar să știți ceva, sunt mândru de anii mei, pentru că stiu că n-am trăit degeaba.


N-a venit încă momentul, nostalgiilor și al tristeților. Știți de ce? Pentru că am parte de afecțiunea, îndrăznesc să spun chiar iubirea voastră pe care o simt când vă am alături într-o sala de teatru, sau când vă întâlnesc- întâmplător - în fata unei recepții de hotel, la mii de kilometri de casa. 


Să fiți la fel de siguri că și eu vă iubesc! Și faceți bine și mai opriți și voi anii ăștia din goana, să nu mai fuga așa repede, că mai am ceva planuri cu mine și cu voi!


Florin”, a scris Florin Piersic pe Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel