Florin Piersic împlinește astăzi 85 de ani. La mulți ani, maestre!

Data actualizării: | Data publicării:
Florin Piersic, captură foto Youtube/ doxologia.ro
Descriere foto: Florin Piersic, captură foto Youtube/ doxologia.ro

Florin Piersic împlinește astăzi 85 de ani. Marele actor nu își va sărbători ziua de naștere, fiind devastat de durere, după ce un prieten apropiat a fost răpus de covid. 

A fost supranumit Alain Delon de România și și-a dedicat întreaga viață actoriei. 


S-a născut pe 27 ianuarie 1936, în Cluj, din părinți originari din Bucovina. Mama sa era din Valea Seacă, iar tatăl originar din Corlata, acolo unde și marele actor și-a petrecut copilăria. 


S-a mutat apoi în Cernăuți și, ulterior, a ajuns la Cluj Napoca, acolo unde a urmat Liceul de băieți nr. 3, azi Colegiul Național Emil Racoviță.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (astăzi UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an, în pelicula ”Ciulinii Bărăganului”, iar, de atunci a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și filme.


A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. De asemenea,  a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler.


Maestrul Florin Piersic nu își serbează ziua anul acesta

 

Marele actor n-a lăsat niciodată vârsta să-l împiedice să se bucure de ziua lui de naștere. Și-a uimit publicul cu apariții inedite, la diverse emisiuni sau chiar pe scenă, în fiecare an, de ziua lui. 

CITEȘTE ȘI: Florin Piersic, scrisoare emoționantă înainte de a împlini 85 de ani: „Copii, e prea multă tristețe in lume”


Anul acesta, Florin Piersic a anunțat că nu va sărbători împlinirea a 85 de ani, găsind nepotrivită o petrecere în acest moment. 

 


″În câteva zile împlinesc marele 85. (…) An de an, televiziunile, presa şi mai ales voi, publicul m-aţi sărbătorit, m-aţi răsfăţat, m-aţi aplaudat, iar eu am primit o mare de flori, vorbe minunate şi toată iubirea voastră, cu recunoştinţă. (…)

Şi acum vine marele ‘Dar’. Copii, e prea multă tristeţe în lume. De curând mi-am pierdut un prieten de o viaţă, Rocco-Grigore Rusu, care a fost răpus de boala asta blestemată, iar o minunată parteneră a mea se zbate acum între viaţa şi moarte, din acelaşi motiv. Vă spun drept: mi se pare cam nepotrivit să ne ţinem de sărbătoriri”, a scris Florin Piersic pe Facebook.

 

„Oamenii își amintesc de cei care sunt valoroși, din păcate, sau încep să vorbească cât de cât, numai după ce ei nu mai sunt”

 

Anul trecut, actorul a avut un alt moment emoționant, tot de ziua lui, când a făcut o mărturisire tulburătoare. 


 „Oamenii își amintesc de cei care sunt valoroși, din păcate, sau încep să vorbească cât de cât, numai după ce ei nu mai sunt. (…)Acesta este adevărul. Își amintesc după ce ei nu mai sunt. Peste 20 de ani, nici nu vor ști, probabil, că a existat un actor și un om pe care îl chema… Soția mea, care este lângă mine, spune că nu este adevărat. Eu spun că peste 20 de ani nu o să își mai amintească nimeni. Îmi pare rău că trebuie să îți spun asta. Nu îmi face plăcere să spun asta, dar am colegi, prieteni, parteneri de toate vârstele și constat că din ce în ce mai puțîn sunt pomeniți. Poate ai observat și cei care ascultă această convorbire dintre noi doi realizeză că eu, tot timpul, încerc să îi pomenesc pe cei care mi-au făcut bucurii, care mi-au fost aproape sau parteneri, oameni care au fost alături de mine și s-au dus. Mă doare foarte tare. Mă doare sufletul când mă gândesc că au rămas atât de puțini… Eu nu i-am uitat și ei există în sufletul și in mintea mea”, a declarat Florin Piersic pentru Realitatea TV.

 

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel