Florin Dumitrescu, rețetă de gulaș de vită. Ingredientul secret folosit de bucătarul chef: „El potențează aroma”. Trebuie adăugat la final

Data publicării:
Florin Dumitrescu, captură video Youtube
Descriere foto: Florin Dumitrescu, captură video Youtube

Florin Dumitrescu le-a propus fanilor săi o rețetă delicioasă de gulaș de vită.

Florin Dumitrescu a ales să împărtășească pe contul său personal de Youtube o rețetă de gulaș de vită, preparat într-un mod personal. Celebrul bucătar chef nu se afla în bucătărie singur, ci alături de Horia Brenciu, care l-a ajutat să obțină rezultat final, ce a fost unul extrem de delicios, potrivit imaginilor făcute publice de cei doi.

 

Ingrediente:

- 600g antricot de vită
- 3 bucăți de ceapă
- 3 cartofi
- 3 căței usturoi 
-  2 ardei grași
- 2 linguri chimen
- 120g unt
- ardei iute după gust
- ulei de floarea soarelui 50ml
- 1 linguriță boia iute
- 2 litri stoc de vită
- 1 legatură pătrunjel 

Mod de preparare: 

„Tocați mărunt ceapă și puneți la călit împreună cu chimenul în ulei de floarea soarelui, la gulaș vă rog folosoți doar ulei de floarea soarelui. Adăugați vita tăiată cuburi și ardeiul gras, căliți bine, după care puneți boia (după preferință, iute sau dulce), după care puneți stocul de vită sau apă cât să acopere și lăsați să fiarbă. Când carnea este gătită, adăugați și cartofii și lăsați sa fiarbă. La final, adăugați pătrunjelul tocat mărunt și unt și amestecați. Untul e ca pedala a trei ad ela pian, îmbunătățește sunetul, deci el potențează aroma.

Spor la gătit și poftă bună!”, a explicat chef Florin Dumitrescu pe contul său personal de Youtube.

Cătălin Scărlătescu, rețetă specială de sandviș cu ton: „Să nu-l faceți niciodată uscat. Nimănui nu o să-i placă”

 

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

4 kg de carne tocată de porc;

500 g orez;

2 kg ceapa;

40 g piper;

45 g sare;

o bucată de afumătură;

bulion;

frunze de varză murată;

cimbru;

foi de dafin

VEZI și: Sorin Bontea, rețeta secretă de chiftele marinate. Trucul inedit al celebrului chef: „Cel mai important este...”

Mod de preparare:

Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestecată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.

După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.

Courteney Cox, rețeta secretă de friptură la grătar: „Cea mai bună din toate timpurile". Ingredientul neașteptat folosit de actriță



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel