Flori, fetița crescută cu pufuleți și ceai și-a aflat povestea. Cum arată acum, la 12 ani: A început să plângă când s-a văzut. A trebuit să îi spunem...

Data publicării:
Sursa foto: Next Star/ DC MEDiCAL
Descriere foto: Sursa foto: Next Star/ DC MEDiCAL

Flori, fetița hrănită doar cu pufuleți și ceai când era mică, și-a aflat povestea de la medicii care au adoptat-o.

Florentina, fetița din Vaslui hranită doar cu ceai și pufuleți de mama ei, a crescut și este extrem de frumoasă și sănătoasă. În anul 2014, Flori a ajuns în spitalul de la Iași, cu diagnosticul de malnutriție, cântărind doar 5 kg la 4 ani.

La acea vreme, medicii de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași au rămas uluiți atunci când s-au ocupat de cazul ei, pentru că trupul ei fragil era aproape în stadiul de comă, după ce părinții ei au hrănit-o numai cu pufuleți, cât să-i "amăgească" foamea.

De atunci, fetița a fost înfiată de medicul Maia Tudose de la Spitalul de copii "Sfânta Maria" din Iași și de soțul ei, cel care a vorbit despre lupta pe care au dus-o cu micuța.

Florentina are acum 12 ani și și-a aflat povestea de viață. 

"Are 12 ani acum și a plâns când a aflat de trecutul ei", a povestit Dragoș Tudose, tatăl fetiței, care a dezvăluit reacția fetiței atunci când și-a aflat povestea: "A început să plângă… Când s-a văzut, a început să plângă, s-a liniștit, dar, da, a început să plângă destul de tare. Am luat-o în brațe, am ieșit în oraș numai noi doi cu ea".

"Am avut aceste discuții, mai ales că, înainte să încheiem procesul de adopție, a trebuit să îi spunem că este adoptată, pentru că ne-au pus cei de la Protecția Copilului să facem asta.

Am apelat la un psiholog și s-a făcut o povestioară pe care să o înțeleagă. Dar, destul de recent, acum câteva luni, da, i-am arătat, pentru că trebuie să îi arătăm. Mai bine îi arătăm noi și îi spunem, îi povestim, decât să afle ea pe Internet", a mai spus el, care a completat că "Flori este acum o mică domnișoară. Este un copil frumos, vesel, inteligent și energic".

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel