Filmul ''F9: The Fast Saga'' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, stabilind un record în pandemie/ VIDEO

Data publicării:
The Fast Saga, captură youtube
Descriere foto: The Fast Saga, captură youtube

"F9: The Fast Saga", cel de-al nouălea lungmetraj din franciza "Fast and Furious", a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american şi a stabilit totodată un nou record de încasări pentru un film care a avut premiera în timpul pandemiei de COVID-19.

Acest film, al nouălea lansat în franciza "Fast and Furious", care include şi spin-off-ul "Hobbs & Shaw", prezintă curse auto şi urmăriri spectaculoase, reunindu-i din nou pe marile ecrane pe actorii Vin Diesel, un bărbat pasionat de viteză şi de maşinile sport, Michelle Rodriguez, John Cena şi Tyrese Gibson.

Pentru primul său weekend de proiecţii, "F9: The Fast Saga" a obţinut încasări de 70 de milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada de vineri până duminică, potrivit cifrelor comunicate de compania Exhibitor Relations.

 



Această performanţă reprezintă cel mai bun debut de box-office de la începutul pandemiei de COVID-19 în America de Nord. Box-office-ul global al acestui film este de 404,8 milioane de dolari.

Pe locul al doilea s-a clasat filmul horror "A Quiet Place Part II", regizat de John Krasinski, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. După cinci săptămâni de proiecţii, box-office-ul nord-american al acestui lungmetraj a ajuns la 136,3 milioane de dolari, iar cel global la 248,4 milioane de dolari.

Această peliculă produsă de studioul Paramount, în care rolul principal este interpretat de soţia cineastului John Krasinski, actriţa Emily Blunt, prezintă aventurile unei familii care încearcă să supravieţuiască într-un univers post-apocaliptic locuit de monştri orbi înzestraţi cu un simţ al auzului deosebit.

Comedia de acţiune "Hitman's Wife's Bodyguard 2" a pierdut poziţia de lider ocupată în weekendul precedent şi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 4,87 milioane de dolari.În această continuare a filmului "The Hitman's Bodyguard" (2017), Ryan Reynolds interpretează încă o dată rolul unui bodyguard aflat în slujba unui asasin plătit (Samuel L. Jackson) şi a soţiei sale (Salma Hayek).

O altă continuare, filmul pentru copii "Peter Rabbit 2: The Runaway", s-a clasat pe poziţia a patra, cu încasări de 4,85 milioane de dolari obţinute de vineri până duminică. În regia lui Will Gluck, această continuare a filmului din 2018 "Peter Rabbit" beneficiază de colaborarea actorului şi prezentatorului TV James Corden, care îşi împrumută vocea personajului principal. După ce se aventurează în afara grădinii în care locuia, iepurele Peter ajunge într-o lume în care zburdălnicia lui este apreciată, dar, atunci când familia lui riscă totul pentru a-l căuta, Peter trebuie să decidă ce fel de iepure îşi doreşte să fie în viaţa de zi cu zi.

Pe locul al cincilea în box-office-ul nord-american s-a clasat producţia Disney ''Cruella'', cu Emma Stone în rol principal, bazată pe personajul Cruella de Vil din ''101 dalmaţieni''. Cu acţiunea plasată în Londra anilor '70, în plină revoluţie punk-rock, pelicula a obţinut încasări de 3,7 milioane de dolari weekendul trecut şi prezintă aventurile tinerei Estella, care devine o celebră creatoare de modă, cunoscută sub pseudonimul "Cruella de Vil".

Topul 10 al box-office-ului nord-american este completat de următoarele filme:

6 - "The Conjuring: The Devil Made Me Do It" (2,9 milioane de dolari)

7 - "In The Heights" (2,2 milioane de dolari)

8 - "Spirit Untamed" (1,03 milioane de dolari)

9 - "12 Mighty Orphans" (591.917 de dolari)

10 - "Nobody" (560.000 de dolari), potrivit Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel