Filmul de acţiune ''Wrath of Man'', în fruntea box-office-ului nord-american

Data actualizării: | Data publicării:
WRATH OF MAN, captura foto Youtube, sursa Movie Trailers Source
Descriere foto: WRATH OF MAN, captura foto Youtube, sursa Movie Trailers Source

Filmul american ''Wrath of Man'', un thriller de acţiune cu Jason Statham în rolul principal, conduce în topul vânzărilor de bilete la box-office-ul nord-american din acest weekend, dând startul sezonului cinematografic de vară din acest an.

Potrivit cifrelor comunicate de compania specializată Comscore, filmul MGM de categorie ''R'' a obţinut încasări în valoare de 8,1 milioane de dolari americani din 2.875 de săli de cinematograf din America de Nord după lansarea din acest weekend.


Spre deosebire de ''Godzilla vs. Kong'' şi ''Raya and the Last Dragon'' de la Disney, care au generat aproximativ 94 de milioane de dolari americani, respectiv 44 de milioane de dolari americani după ce au fost lansate în urmă cu şase, respectiv zece săptămâni, ''Wrath of Man'' nu a fost disponibil simultan pe un serviciu de streaming sau pe o platformă de închiriere digitală.

 

''Cumpărătorii de bilete par să fie mulţumiţi de achiziţia făcută; filmul a fost cotat cu un rating ''A-'' pe CinemaScore de cinefili'', a relatat Variety, adăugând că, deşi criticii s-au arătat mai puţin impresionaţi de acest lungmetraj, mai mulţi dintre cei care au scris recenzii au subliniat că acţiunea a fost distractiv de urmărit pe marele ecran.

 

Peste hotare, unde Miramax gestionează distribuţia, ''Wrath of Man'' a obţinut până în prezent încasări de 17,6 milioane de dolari americani. Filmul are luni premiera în China.

 

 

După trei săptămâni pe marele ecran, filmul anime japonez ''Demon Slayer: Mugen Train'', care a dominat box-office-ul weekendul anterior, a coborât pe locul al doilea, obţinând încasări de 3 milioane de dolari americani. Pelicula a avut încasări de 39 de milioane de dolari americani în Statele Unite şi de peste 435 milioane de dolari americani la nivel global.


Situată nu mult în urma filmului anime japonez, adaptarea Warner Bros. pentru marele ecran a jocului video ''Mortal Kombat'' s-a situat pe locul al treilea, cu încasări de 2,3 milioane de dolari americani în acest weekend. Pelicula a generat până în prezent 37,8 milioane de dolari în America de Nord şi 72 de milioane de dolari în întreaga lume.

 

''Godzilla vs. Kong'' s-a clasat pe locul al patrulea, cu 1,9 milioane de dolari americani, însă a obţinut încasări de 92 de milioane de dolari în Statele Unite până în acest weekend şi se preconizează că va deveni primul film din perioada pandemiei care va depăşi 100 de milioane de dolari americani la box-office-ul intern.


La box-office-ul global, ''Godzilla vs. Kong'' a generat încasări de 422 milioane de dolari americani, depăşind veniturile predecesorului său, ''Godzilla: King of the Monsters'', care a fost lansat în 2019 şi a obţinut 386 de milioane de dolari americani, notează Agerpres. 

 

Sezonul cinematografic de vară din America de Nord debutează de obicei în primul weekend din luna mai. Anul acesta, numeroşi proprietari de săli de cinema au sperat că filmul cu supereroi ''Black Widow'', cu Scarlett Johansson, va da startul acestui sezon, însă lansarea a fost amânată din 7 mai pe 9 iulie din cauza pandemiei de COVID-19. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel