Premiera mondială a filmului ”Câmp de maci” are loc la Festivalul International Tallinn Black Nights

Data actualizării: | Data publicării:
Camp de maci, foto arhivă personală
Descriere foto: Camp de maci, foto arhivă personală

Veste bună pentru iubitorii de film. Regizorul Eugen Jebleanu a făcut anunțul cu privire la debutul filumului ”Câmp de maci”. Unde a fost filmat și care este tema principală al filmului


„Câmp de maci/Poppy Field”, filmul de debut al regizorului Eugen Jebeleanu, are premiera mondială la Festivalul Internațional Tallinn Black Nights (PÖFF)

Drama „Câmp de maci/Poppy Field”, în regia lui Eugen Jebeleanu, va fi prezentată în premieră mondială la cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional Tallinn Black Nights (PÖFF), din perioada 13 - 29 noiembrie 2020.

Filmul a fost selectat în categoria First Feature Competition, competiție dedicată filmelor de debut și va concura pentru Best Film
Award (Premiul pentru cel mai bun film) și Jury Special Prize (Premiul special al juriului). Realizat după un scenariu de Ioana Moraru, filmul prezintă o zi din viața lui Cristi (Conrad Mericoffer), un tânăr jandarm din București. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi (Radouan Leflahi), bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film LGBTQ+.

În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.


În cuvintele regizorului Eugen Jebeleanu, “filmul este un act de rezistență în fața îngrădirii drepturilor omului și reprezintă un manifest pentru promovarea diversității în artă. Este o voce a unei minorități discriminate, printr-o poveste despre iubire, despre imposibilitatea iubirii și despre decizii. 
„Câmp de maci/Poppy Field” este plasat în contextul României contemporane și este inspirat de evenimentele din 2013 și 2018, atunci când o serie de proiecții de filme cu tematică LGBTQ+ au fost întrerupte de reprezentanții unor grupări conservatoare, necesitând șintervenția jandarmeriei. „În povestea noastră, un film este oprit din cauza subiectuluiabordat, eveniment care a avut loc într-o sală de cinema din București.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel