Filmul Blonde, despre viața lui Marilyn Monroe, criticat dur. Fanii se arată „dezgustați” de scena intimă cu John F. Kennedy: „Înfiorătoare și nebunească“

Data publicării:
Ana de Armas, captură video YouTube/ Blonde
Descriere foto: Ana de Armas, captură video YouTube/ Blonde

Fanii lui Marilyn Monroe se arată dezgustați de o scenă din noul film Blonde, în care apare fostul președinte american John F. Kennedy.

Filmul Netflix, al regizorului Andrew Dominik, a fost lansat săptămâna trecută și a stârnit controverse în rândul fanilor regretatei actrițe.

În timp ce Blonde pare un film biografic, filmul este de fapt o adaptare după cartea cu același nume a lui Joyce Carol Oate: lansată în 2001 și o operă de ficțiune.

Filmul  conține câteva scene șocante, dintre care unele sunt complet inventate doar pentru a face o poveste mai bună - este o operă de ficțiune, până la urmă.


Cu toate acestea, natura filmului și confuzia legată de faptul că este sau nu un film biografic au făcut ca o scenă în special să fie ofensatoare pentru fani.

Se zvonea că Marilyn Monroe ar fi avut o aventură cu regretatul președinte american JFK, dar, deși zvonurile nu au fost niciodată confirmate, filmul îi arată pe cei doi împreună într-un mod brutal.


În film,  Marilyn (Ana de Armas), sub influența drogurilor  este adusă  "președintelui", care vorbește la telefon și neagă acuzațiile de agresiune sexuală.

În timp ce vorbește la telefon, acesta o obligă pe Marilyn să întrețină un act sexual cu el.

Scena a provocat o indignare - și confuzie - pe scară largă, deoarece unii susțin că este o defăimare a personajelor lor, iar alții par să creadă că s-a întâmplat cu adevărat, potrivit Metro.uk

O persoană a descris scena ca fiind "nebunească", în timp ce un fan al filmului a dedus că "probabil" s-a întâmplat "așa cum este descrisă" în film.

'De ce ar fabrica filmul #Blonde un viol grafic al lui MarilynMonroe de către #JFK? Exploatare dezgustătoare. Greu de trecut', a scris o persoană dezgustată.

 


O alta a spus că a văzut filmul și că scena cu Kennedy i-a rămas "îngrozitor de bine întipărită în minte".

Un fan a lăudat filmul, dar a adăugat că acel moment anume i s-a părut total dezgustător și că nu ar fi trebuit să apară în film'.

'Blonde nu a fost bun', a spus un altul, 'iar acea scenă cu JFK a fost dezgustătoare și inutilă'.

Un altul a criticat-o ca fiind 'cea mai degradantă reprezentare a lui Marilyn Monroe', în timp ce unul a spus că a fost 'absolut îngrozitoare'. Ar trebui să fie un film biografic, nu o ficțiune istorică!".

 

Noua versiune a filmului se întoarce la primii ani de viață ai Normei Jeane și la abuzurile suferite de aceasta din urmă din partea mamei sale alcoolice și bolnave psihic.

Apoi o prezintă ascensiunea ei spre faimă - unde continuă să fie o victimă.

Regizorul Dominik însuși nu pare a fi cel mai mare fan al femeii despre care este vorba în filmul său, catalogând recent cântecul ei Diamonds are a Girl's Best Friend drept "curvie romanțată".


Într-un interviu acordat revistei Sight and Sound, regizorul ar fi spus că Marilyn este "acest lucru cultural uriaș", dar a întrebat: "Se uită cineva la filmele cu Marilyn Monroe?".

El a adăugat că nu a urmărit acuratețea istorică în film și a spus că Blonde a fost gândit să lase spectatorii cu un sentiment de neliniște.

El a spus: "Blonde ar trebui să te lase tremurând. Ca o maimuță rhesus orfană în zăpadă. Este un urlet de durere sau de furie'.


În ciuda controversei din partea publicului, Blonde a fost ovaționat în picioare timp de 14 minute la festivalul de film de la Veneția, iar unii au estimat că Ana va fi onorată cu o nominalizare la Oscar pentru rolul ei.

Blonde se poate urmări acum pe Netflix.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel