Filmul ''Black Widow'', încasări de 125 de milioane de dolari pentru compania Disney

Data publicării:
Scarlett Johansson în Black Widow. Captura foto YouTube/ The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
Descriere foto: Scarlett Johansson în Black Widow. Captura foto YouTube/ The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Grupul Walt Disney a anunţat într-un document depus vineri la un tribunal american că a obţinut încasări de 125 de milioane de dolari din difuzările online ale filmului său "Black Widow", o producţie cu supereroi Marvel, la trei săptămâni după ce a fost dat în judecată de protagonista peliculei, actriţa Scarlett Johansson. 

Actriţa americană a dat în judecată luna trecută grupul Disney, pe care l-a acuzat că a încălcat clauzele contractului ei atunci când a decis să difuzeze filmul "Black Widow" pe platforma sa de streaming în acelaşi timp cu proiecţiile acestei pelicule în cinematografe.

În documentele depuse vineri în instanţă, grupul Disney a atacat cererea prin care Scarlett Johansson solicitat demararea unui proces civil într-un tribunal din Los Angeles, cerând ca speţa să fie judecată de o comisie de arbitraj din New York.

În procesul intentat de Scarlet Johansson la Tribunalul Superior din Los Angeles, vedeta hollywoodiană a argumentat că această strategie duală de lansare a filmului "Black Widow" a determinat o scădere a veniturilor care i se cuveneau.

Reprezentanţii grupului Disney afirmă însă că acest proces este "lipsit de fundament" şi au adăugat că lansarea în streaming a filmului menţionat "a crescut considerabil capacitatea actriţei Scarlett Johansson de a câştiga venituri suplimentare pe lângă cele 20 milioane de dolari pe care le-a primit până în prezent".

Rezultatul procesului ar putea avea ramificaţii ample în industria de divertisment, în contextul în care companiile din acest sector încearcă să îşi dezvolte servicii de streaming proprii, care difuzează conţinuturi premium pentru a atrage cât mai mulţi abonaţi, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel