Filmele "Zola", "Madres Paralelas" şi "Noche de Fuego", nominalizate la premiile Independent Spirit

Data publicării:
Zola, Captură video YouTube
Descriere foto: Zola, Captură video YouTube

"Zola", un film inspirat dintr-un fapt real prezentat pe Twitter, a primit şapte nominalizări şi a devenit favoritul la viitoarele Independent Spirit Awards, la care au mai primit nominalizări filmul spaniol "Madres Paralelas" şi cel mexican "Noche de Fuego" la categoria internaţională

Cunoscute drept "Oscarurile indie", premiile Spirit recompensează filme care nu au fost produse şi nici realizate de marile studiouri de la Hollywood şi care au avut un buget mai mic de 22,5 de milioane de dolari.

Pe lângă "Zola" sunt de asemenea favorite filmele "The Novice", cu cinci nominalizări, şi "The Lost Daughter", cu câte patru menţiuni.

Uneori, câştigătoarele la premiile Spirit au fost recompensate cu Oscar, cum a fost cazul filmelor "Nomadland" şi "Moonlight", însă alteori nici măcar nu au reuşit să intre pe lista candidatelor Academiei de Film Americane, cum s-a întâmplat cu "The Farewell".

Anul acesta candidatele la cel mai bun film sunt "A Chiara", C'mon C'mon", "The Lost Daughter", "The Novice" şi "Zola".

La categoria interpretare se remarcă absenţa printre cei nominalizaţi a actriţei Olivia Coman ("The Lost Daughter") şi a actorului Joaquín Phoenix ("C'mon C'mon"), deşi amândoi joacă rolurile principale în două pelicule ce aspiră la premiul pentru cel mai bun film.

În această categorie au fost nominalizaţi Clifton Collins, Frankie Faison, Michael Greyeyes, Udo Kier şi Simon Rex pentru cel mai bun actor, în timp ce Brittany S. Hall, Patti Harrison, Taylour Paige, Kali Reis şi Isabelle Fuhrman aspiră la premiul pentru cea mai bună actriţă.

La categoria internaţională au mai fost nominalizate, în afară de "Madres Paralelas" (Spania), al lui Pedro Almodovar şi "Noche de Fuego" (Mexic), de Tatiana Huezo, filmele "Compartment No6" (Finlanda), "Drive My Car" (Japonia), "Pebbles" (India) şi "Petite Maman" (Franţa).

Nici candidatul Spaniei şi nici cel al Franţei nu vor aspira la premiile Oscar, având în vedere că ambele ţări au ales alte filme care să le reprezinte, "El Buen Patrón" şi, respectiv, "Titane".

Premiile Independent Spirit vor fi decernate pe 6 martie, cu trei săptămâni înainte de gala Oscarurilor, notează Agerpres, 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel