Filmarea cu care Regina Elisabeta a ll-a a surprins o lume întreagă. Nici familia ei nu a știut până nu a apărut la televizor / VIDEO

Data publicării:

Regina Elisabeta a II-a a fost întotdeauna la înălțimea așteptărilor atunci când a fost vorba de celebrarea unor evenimente importante din Marea Britanie.

Monarhul nu s-a ferit niciodată de solicitările organizatorilor de ceremonii care au cerut participarea ei.

Joi (8 septembrie), familia regală a anunțat că regina a murit liniștită la Balmoral, la vârsta de 96 de ani.


În urma morții sale, oamenii își amintesc de aparițiile sale la evenimente de profil înalt, cea mai cunoscută fiind ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Londra, din 2012.


Regizat de Danny Boyle, evenimentul televizat a avut loc la 27 iulie 2012.

Lucrurile au avut un început neașteptat, dar foarte amuzant, datorită unui cameo special al reginei Elisabeta a II-a în persoană, alături de Daniel Craig în rolul lui James Bond.

În timpul scenetei, spionul fictiv o escortează pe regină de la Palatul Buckingham la Jocurile Olimpice cu un elicopter.

Un cascador care o interpretează pe regină a fost apoi arătat sărind din aeronava potrivită cu o parașută Union Jack.

Ceea ce a făcut ca scena să fie și mai amuzantă a fost faptul că regina a ținut secretă implicarea sa față de familia sa.

 

La începutul acestui an, managerul de scenă al producției, Sam Hunter, a declarat pentru Kirsty Wark: "Regina nu a spus niciodată familiei sale că o face. Aceasta a fost una dintre condițiile în care a fost de acord să facă parte din proiect.  Aşadar, toate reacţiilor au fost reale, chiar şi atunci când cei din familie exlamă miraţi: ‘Ah, drăguț’".

Hunter mai spune că atunci când se urmărește ceremonia, se poate vedea surpriza membrilor familiei sale, care urmăresc momentul pentru prima dată simultan cu restul lumii, potrivit Independent.

 

Daniel Craig spune că se simte ''foarte norocos'' pentru colaborarea cu regina Elisabeta a II-a

 

Actorul britanic Daniel Craig a mărturisit, cu prilejul premierei mondiale a peliculei ''Glass Onion: A Knives Out Mystery'', la Toronto, că se simte ''foarte norocos'' că a colaborat cu regina Elisabeta a II-a, care s-a stins din viaţă joi, informează Reuters.

''Am fost pur şi simplu foarte norocos că am făcut parte dintr-un proiect, Jocurile Olimpice, şi că am avut şansa să lucrez cu ea la un lucru care a bucurat, a plăcut şi a adus zâmbetul pe buze multor oameni'', a spus Craig pe covorul roşu la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, notează Agerpres.

Regina făcea glume pe seama lui Daniel Craig

În timpul unei apariții în cadrul emisiunii The Late Show, actorul spunea despre regină că era "foarte amuzantă, vrea să facă glume, și face glume despre mine".

Craig a adăugat: "Ne făceam o fotografie, iar ea a spus: "Oh, nu, el este cel care nu zâmbește".

Prezentatorul Stephen Colbert l-a întrebat pe Craig cum erau corgis, cățeii reginei.

"Mă tăvăleam pe jos cu ei în cea mai mare parte a timpului", a spus actorul. "Adică, sunt pur și simplu acolo. Cred că au proprii lor lachei. Sunt foarte prietenoși", potrivit Independent.

 

Moartea Reginei Elisabeta a II-a: De la "The Crown" şi până la "The Simpsons", Hollywoodul a adoptat-o - şi a parodiat-o - pe suverană

 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a fascinat pe scenariştii şi actorii de la Hollywood de-a lungul domniei sale de şapte decenii şi a fost portretizată pe ecrane în seriale TV recompensate cu premii importante, în producţii de animaţie şi chiar în scenete ale emisiunii de comedie "Saturday Night Live",

Suverana Regatului Unit, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, reprezintă personajul central al serialului "The Crown", o producţie a platformei Netflix, recompensată cu mai multe premii Emmy.

Actriţa Claire Foy a câştigat două premii Emmy şi un Glob de Aur pentru interpretarea tinerei prinţese Elisabeta care devine brusc regină la vârsta de 26 de ani. Olivia Colman a preluat apoi rolul principal în sezoanele ulterioare ale acestui serial, iar Imelda Staunton o va interpreta pe suverană în cel de-al cincilea sezon, care va avea premiera în luna noiembrie.

Atunci când Claire Foy a câştigat Globul de Aur în 2017, ea le-a mulţumit mai multor "femei extraordinare", inclusiv reginei Elisabeta a II-a.

"A fost centrul lumii noastre în ultimii 63 de ani şi cred că lumea ar fi mai bună dacă alte câteva femei s-ar afla în centrul ei, dacă mă întrebaţi pe mine", a declarat actriţa britanică.

O altă actriţă britanică, Helen Mirren, a câştigat premiul Oscar după ce a interpretrat-o pe Elisabeta a II-a în filmul "The Queen", care s-a concentrat pe reacţia suveranei după moartea neaşteptată a prinţesei Diana.

Regina Elisabeta a II-a a devenit un personaj atrăgător la Hollywood pentru că a jucat un rol important în timpul evenimentelor majore petrecute la nivel mondial şi pentru că povestea vieţii sale a avut "un element foarte uman", a declarat Wendy Naugle, editorul-şef al revistei People.

Însă nu toate reprezentările reginei pe micile sau marile ecrane au fost realizate în cadrul unor producţii dramatice. Serialul animat de comedie "The Simpsons" a introdus personajul suveranei britanice în mai multe episoade difuzate pe parcursul celor 33 de sezoane ale acestei producţii TV.

Vanessa Redgrave a asigurat vocea reginei Elisabeta a II-a în unul dintre filmele din seria "Cars" produse de studioul Pixar atunci când suverana - reprezentată sub forma unei maşini de lux ce purta o coroană - a prezidat o cursă automobilistică organizată la Londra.

Comicul Fred Armisen a parodiat-o pe regina britanică sub forma unui monarh arţăgos în mai multe scenete difuzate în cadrul emisiunii de satiră şi umor "Saturday Night Live", inclusiv una în care personajul fictiv al reginei îi spune cântăreţului Elton John - prezent în realitate în acea emisiune - să nu interpreteze cântecele sale "proaste" la o nuntă regală, notează Agerpres.

Jurnalista Wendy Naugle se aşteaptă ca mai multe portretizări ale reginei Elisabeta a II-a să apară în perioada următoare pe micile şi marile ecrane.

"Există un teren atât de mare de descoperit. Există o foarte mult din acel univers regal pe care lumea nu îl vede. Iar eu cred că atunci când oamenii au senzaţia că pot să pătrundă între zidurile palatului, suntem fermecaţi şi vrem să ştim mai multe lucruri", a adăugat ea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel