Fiica lui Ivan Patzaichin, dezvăluiri emoționante, la doi ani de la moartea tatălui său: “Festivalul bărcilor cu vâsle s-a oprit brusc în ziua în care a decedat”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Ivona și Ivan Patzaichin, facebook/ colaj foto Spetcacola
Descriere foto: Sursa foto: Ivona și Ivan Patzaichin, facebook/ colaj foto Spetcacola

Fiica lui Ivan Patzaichin a vorbit despre tatăl său, la doi ani de la moartea acestuia. 

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, s-a stins din viață anul trecut, după ce s-a luptat trei luni de zile cu o boală incurabilă. Fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias” din Capitală. 

Fiica lui Ivan Patzaichin, dezvăluiri emoționante, la doi ani de la moartea tatălui său

La doi ani de la moartea marelui sportiv, fiica sa a făcut dezvăluiri emoționante despre părintele său. 

“Cred că cel mai important lucru pe care puteam să i-l spun ca fiică era că îl iubesc și că, pentru mine, este cel mai bun tată pe care l-aș fi putut avea. Și sunt fericită că i-am spus aceste lucruri, de mai multe ori în timpul vieții. Sunt sigură că nici nu ar fi fost necesar să i le spun, pentru că a știut mereu ce simt pentru el, dar am vrut să-i confirm că a ieșit câștigător și la capitolul ‘tată’.

Au fost prea multe întâmplări frumoase. Începând cu copilăria, când se juca mereu cu mine și mă plimba în canoe, sau în adolescență, când încerca să mă înțeleagă, chiar dacă nu era de acord cu mine. Apoi la maturitate, când pe lângă părerile mamei mele, asculta și ce credeam eu.

Tot în categoria cele mai frumoase amintiri sunt și momentele obișnuite în familie sau concediile pe care le făceam toți trei, fiindcă erau puține și atunci le prețuiam foarte mult. Tata, până în 2009, când s-a retras cu totul din viața sportivă, a fost 11 luni pe an în cantonament. Doar sâmbăta după-amiază și duminica era acasă. Și asta după anii ’90”, declară Ivona Patzaichin, în exclusivitate pentru FANATIK.

„Tata a iubit foarte mult actorii”

“Am fost foarte norocoasă. Nu a fost un tată autoritar, dar nici nu era nevoie. Atunci când se supăra pe mine, era cumplit pentru că nu mai vorbea cu mine. Iar tăcerea lui era mult mai dureroasă decât orice morală sau pedeapsă mi-ar fi dat.

Mergeam foarte des la teatru și la concerte. Au fost stagiuni întregi în care vedeam absolut toate spectacolele de teatru. Tata a iubit foarte mult actorii. Întotdeauna a avut un respect deosebit pentru ei. Și a avut foarte mulți prieteni actori. La fel și muzicieni și cântăreți.

Cel mai mult mergeam la concerte de muzică rock. Eram nelipsiți din public. De altfel, atunci când a fost creat Festivalul bărcilor cu vâsle, a făcut tot posibilul să aducă pe scena din Tulcea cele mai mari nume din rock-ul românesc, dar și nume aflate la început. Practic, la nicio ediție nu au lipsit din programul festivalurilor concertele Rock’n’Row”, a mai spus Ivona Patzaichin.

“Festivalul bărcilor cu vâsle s-a oprit brusc în ziua în care a decedat tatăl meu”

“Festivalul bărcilor cu vâsle s-a oprit brusc în ziua în care a decedat tatăl meu. A fost o dorință a noastră, a celor din Asociația Ivan Patzaichin–Mila 23 să continuăm proiectele în care el a crezut. Inclusiv acest festival, pe care l-am numit, din acel moment, Festivalul Ivan Patzaichin.

Cea de-a doua ediție va avea loc chiar în acest weekend, 8-9 septembrie, pe Faleza Ivan Patzaichin din Tulcea. Va continua cu o caravană cu bărcile, ‘Apele Unite ale României’, între Tulcea și Mila 23, în perioada 10-12 septembrie.

În deschiderea Festivalului vom inaugura Ansamblu Memorial Ivan Patzaichin realizat prin parteneriatul dintre Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, la propunerea asociației. Memorialul credem că va deveni un reper architectural și artistic, nu doar un omagiu adus tatălui meu.

Iar în data de 10 septembrie va avea loc și inaugurarea primului traseu de vizitare a Deltei destinat bărcilor cu vâsle, proiect care a fost gândit ca o încununare a celor 11 ani de muncă ai tatălui meu în Delta Dunării”, mai dezvăluie Ivona Pazaichin.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel