Fiica lui Gabi Luncă, primele declarații despre starea de sănătate a artistei: „Ea nu a știut că a avut COVID. Știe că are o pneumonie”

Data publicării:
Gabi Lunca, foto Facebook
Descriere foto: Gabi Lunca, foto Facebook

Rebeca Onoriu, fiica lui Gabi Luncă, a vorbit despre starea de sănătate a celebrei interprete de muzică lăutărească, care se află în spital, la Terapie Intensivă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Fiica artistei spune că mama sa ar fi luat virusul de la unul din nepoți și că primele simptome au fost relativ ușoare. 

 

„A luat de la unul din nepoți, casa e mare, normal. Au venit în vizită la ea, nu știau că sunt pozitivi. A luat virusul, probabil, de pe hainele copiilor. A început să aibă o ușoară tuse. A venit DSP-ul, i-a făcut test, a ieșit pozitiv. Apoi, sora mea i-a mai făcut unul, al doilea test tot pozitiv a ieșit. Am început tratamentul acasă, am cumpărat și aparat de oxigen. În a treia zi a scăzut saturația la 90', a declarat Rebeca Onoriu pentru Click.ro.


Potrivit Robertei Onoriu, Gabi luncă s-a speriat în momentul în care saturația a început să scadă   și a mers la spital, pentru mai multe investigații. Ulterior, artista a fost internată la Spitalul Județean Ilfov, secția ATI, unde medicii au stabilizat-o. 

S-a panicat și a mers la Matei Balș, unde a făcut un CT la plămâni. S-a văzut o ușoară inflamație. Având în vedere vârsta dânsei am internat-o la Spitalul Ilfov. Au pus-o imediat pe tratament. Ca să nu scadă saturația i-au pus o mască full-face, care i-a schimbat analizele. Medical s-a făcut super tratament. Este la ATI, e stabilă, mănâncă, vorbește. E un virus pervers. E deja în a 12-a zi de boală. Din păcate, virusul nu te întreabă câți ani ai și nici cine ești. Am protejat-o cât am putut, nu ne-am mai sărutat decât pe mâini', a mai spus fiica artistei.

Starea artistei este stabilă în acest moment, iar familia se roagă ca aceasta să treacă cu bine peste această cumpănă. 

„Este stabilă, cooperant, dar este nevoie de masca de oxigen. Ținând cont de vârsta dânsei nu ne putem pronunța. Am auzit de COVID, cât este de puternic, dar am trăit, am simțit puterea Domnului. I-a fost administrat un tratament sigur și așteptăm să dea rezultat, sperăm, ne rugăm. Ieri am vorbit, chiar dânsa m-a sunat. Mama a tușit un picuț și atât ne-a trebuit. A făcut un test PCR, a ieșit pozitiv. Ea nu a știu că a avut COVID, vreau să cred că nici acum nu știe. Ea știe că are o pneumonie, ea a mai avut una. Este internată și ne bucurăm că a acceptat și că totodată am și găsit și unde. O echipă de medici are grijă de ea, păstrăm legătura.', a mai spus Rebeca Onoriu.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel