Fiica lui Dem Rădulescu, amintiri emoționante despre marele actor. Irina îi calcă pe urme: „Cred că în sinea lui tare mult i-ar fi plăcut”

Data actualizării: | Data publicării:

Sunt aproape 21 de ani de când Dem Rădulescu a tras cortina și a plecat să bucure îngerii cu talentul lui inconfudabil. Fiica marelui actor, Irina, a povestit câteva momente care i-au marcat copilăria, dar și cum simte că tatăl ei o vechează din cer.

Irina Rădulescu are 34 de ani și un vis. Vrea să-și facă tatăl mândru. Dem Rădulescu, unul dintre cei mai mari actori ai României, s-a stins din viață în urmă cu 21 de ani. Atunci, Irina era doar o copilă. Avea 13 ani, însă momentele petrecute cu tatăl său au marcat-o profund și i-au modelat drumul în viață.

Irina Rădulescu profesează ca actriță, iar criticii spun că așchia nu a sărit departe de trunchi.

Fiica marelui actor a fost invitată în emisiunea „Acces Direct' de la Antena 1, unde și-a amintit despre cum îl vedea pe tatăl ei în copilărie. Mama tinerei, Adtiana Șchiopu, este și ea actriță.

„Pot să spun că mă bucur mai mult când vorbesc de ai mei sau dacă ai mei realizează un succes… Când mama are o premieră reușită parcă mă bucur mai mult decât pentru mine și cred că ăsta e efectul iubirii. A murit (n.r. – Dem Rădulescu) când eu aveam 13 ani. Era un om de o rigoare… În ultima vreme era destul de obosit, se resimțea fizic și mama îl tot ruga „te rog frumos, măcar la radio renunță”. El era de o rigoare… El spunea: „nu, oamenii s-au obișnuit cu vocea mea”, a povestit Irina la Antena 1.


Irina nu a moștenit doar talentul actoricesc de la tatăl său, ci și pasiunea pentru plimbări. Cei doi obișnuiau să meargă mult pe jos în copilăria actriței, iar acum, ea face asta singură, cu gândul la tatăl ei. De asemenea, tânăra spune că a avut multe momente în viață când a simțit că tatăl ei o veghează de sus. 


„E foarte greu să spui „sunt actriță” când știe ce măreție a fost. Mă uit și mă minunez și e o lecție. (…) Acum sunt o mare plimbăreață, merg pe jos enorm de mult, ca și el. E ca o meditație pentru mine, drumurile lungi îmi pun ordine în gânduri. (…) De la bun început am avut o relație directă. În momentele cele mai de cumpănă s-a ivit ceva care să mă ajute, ceva aparent întâmplător, dar ca trimis în altă lume”, a povestit actrița.

 

Irina crede că tatălui său i-ar fi plăcut să o vadă azi pe scenă și speră că ar fi fost mândru de ea. 

 

 

„Tata… Apucasem să zic atunci în 2000 că mi-ar plăcea, nu era o decizie oricum la vârsta aia, dar cred că în sinea lui tare mult i-ar fi plăcut. Mama întotdeauna a privit lucrurile mult mai tranșant, pentru că era singura care avea sfaturi de dat în acel moment. A avut o abordare mult mai pragmatică care reduce puțin și din emoțiile inerente.„, a mai continua Irina.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel