Festivalul Internaţional de la Edinburgh revine în acest an, cu evenimente organizate în spaţii exterioare

Data publicării:
Edinburgh International Festival, foto Youtube/ sursa Edinburgh International Festival
Descriere foto: Edinburgh International Festival, foto Youtube/ sursa Edinburgh International Festival

Festivalul Internaţional de la Edinburgh va avea loc în acest an, cu trei pavilioane amplasate în spaţii exterioare.

Pe perioada festivalului, între 7 şi 29 august, pavilioanele se vor afla în diferite zone ale oraşului scoţian, inclusiv în Parcul Edinburgh şi la Old College Quad din cadrul Universităţii din Edinburgh.


Potrivit organizatorilor evenimentului, spaţiile vor fi dotate cu locuri ce vor permite respectarea distanţării fizice şi cu scene acoperite pentru desfăşurarea concertelor.

Spectacolele mai scurte, susţinute fără pauze, distanţarea fizică, biletele contactless şi igienizarea regulată se numără printre măsurile de siguranţă luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Unele dintre spectacole vor fi difuzate gratuit prin streaming, astfel încât evenimentul să poată fi urmărit de acasă.

''Festivalurile de vară de la Edinburgh au fost anulate oficial în urmă cu aproape exact un an. Astăzi, suntem încântaţi să anunţăm că în august 2021 Festivalul Internaţional de la Edinburgh va reveni cu spectacole live'', a declarat Fergus Linehan, directorul evenimentului.

''Credem că aceşti primi paşi de revenire la spectacolele live se vor adresa publicului aflat mai aproape de casă, dar suntem încântaţi să oferim un program paralel în format digital pentru cei aflaţi la distanţă mai mare'', a adăugat directorul Festivalului Internaţional de la Edinburgh.

Detalii legate de program vor fi disponibile în iunie, au adăugat organizatorii evenimentului.

Acest festival al artelor, fondat în 1947, are loc anual şi include spectacole susţinute de artişti diverşi, precum dansatori, cântăreţi de operă, muzicieni şi actori.

Evenimentul este organizat anual în luna august, în paralel cu Festivalul Internaţional Edinburgh Fringe, dedicat comediei şi artelor.

Anul trecut, festivalul a fost anulat din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus, notează Agerpres. 

Peste 400.000 de spectatori internaţionali iau parte în fiecare an la acest eveniment.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel