Festivalul ''George Enescu'' va avea loc în anul în 2023, la Timişoara

Data actualizării: | Data publicării:
Anthony Delano, foto unplash
Descriere foto: Anthony Delano, foto unplash

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat miercuri că următoarea ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" va avea loc în anul 2023, la Timişoara.

"Nu văd niciun motiv pentru care nu ar trebui să fie aşa. Când ai Capitala Culturală Europeană la tine în ţară, nu e firesc să muţi acolo centrul european din anul respectiv?", a declarat Gheorghiu potrivit Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că ministrul Bogdan Gheorghiu a propus ca următoarea ediţie a Festivalului Enescu să se desfăşoare în oraşul de pe Bega, Capitală Culturală Europeană în 2023.

"Veşti extraordinar de bune! Aflat în vizită în judeţul Timiş, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, m-a asigurat, astăzi, că în 2023 - anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică 'George Enescu' va avea loc în Timişoara. Este încă o dovadă a faptului că reşedinţa noastră de judeţ este un spaţiu cultural recunoscut. Avem la dispoziţie aproximativ 2 ani să pregătim cu investiţii, viziune şi sprijin guvernamental, un adevărat regal al spiritului cultural timişean", a scris Nica, potrivit Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel