Festival de film NEOBIȘNUIT pentru o persoană, pe o insulă suedeză. Câștigătorul va avea parte de 7 zile de neuitat

Data publicării:
MasterTux , pixabay
Descriere foto: MasterTux , pixabay

Festivalul suedez de film Göteborg au dus distanțarea socială la alt nivel. Aceștia au organizat un concurs cu totul deosebit, unde câștigătorul va avea parte de cea mai interesantă experiență.

La fel ca multe festivaluri de film recente, festivalul de la Göteborg devine digital ca urmare a pandemiei Covid-19, dar organizatorii au decis să ofere unui spectator o experiență total diferită, numită Cinema izolat. Luând distanțarea socială la un nivel cu totul diferit, festivalul suedez de film Göteborg invită un fan al cinematografului să petreacă șapte zile pe o insulă izolată, doar cu filme, unde doar Marea Nordului îi ține companie. Fanul ales va fi transportat cu barca la insula suedeză Pater Noster - pe care directorul artistic al Festivalului de Film Göteborg, Jonas Holmberg, îl numește „unul dintre cele mai frumoase și dramatice locuri pe care le cunosc”. Odată ajuns acolo, acesta va sta în farul transformat în cinema în perioada 30 ianuarie - 6 februarie urmărind ofertele Göteborg. Nu i se va permite un telefon mobil, laptop,  carți sau orice alte lucruri care i-ar putea distrage atenția.

 

Regizorul artistic Jonas Holmberg a declarat pentru CNN Travel că inspirația pentru această idee a fost modul în care oamenii au apelat la filme pentru confort în timpul pandemiei; „Ne interesează modul în care relația publicului cu filmele se schimbă în aceste circumstanțe și am dorit să explorăm această relație dând-o la extrem - izolând o persoană  timp de o săptămână, unde filmele sunt singură companie, ”spune Holmberg.

Farul a fost transformat în cinema

Farul a fost dezactivat în ultimii ani, iar cabina farului a fost recent renovată de agenția de design Stylt, astfel că cel care va fi ales câștigător se va putea relaxa în confort și stil. Camera de zi va fi amenajată ca o sală de proiecție pentru vizionarea filmelor, în timp ce mâncarea va fi asigurată.

"Șederea pe insulă va fi perfect sigură. Persoana va avea un pat moale și mâncare frumoasă. Nu este vorba despre supraviețuire", spune Holmberg.


Din motive de siguranță, vizitatorul nu va fi complet singur, va exista o altă persoană care va sta pe insulă, dar va păstra distanța : „Dacă totul merge așa cum era planificat, nu se vor întâlni niciodată în cele șapte zile”, spune Holmberg.

Alegerea solicitantului

Solicitantul ales trebuie, de asemenea, să fie pregătit pentru provocare.
„De asemenea, trebuie să fie cineva destul de stabil, care să nu fie deranjat de ideea de a petrece o săptămână în singurătate totală”, spune Holmberg. Aflat pe insulă, fanul filmului ales va fi rugat să înregistreze zilnic jurnale video despre experiența lui.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel