Femeia cu ADN supraomenesc. Are 102 ani și a învins COVID-19 de două ori

Data publicării:
North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center, facebook
Descriere foto: North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center, facebook

O femeie, în vârstă de 102 ani,  a fost supranumită „femeia invincibilă„ , după ce a reușit să scape de COVID-19, de două ori.

O femeie din New York care a trăit pandemia de gripă spaniolă în 1918 a triumfat acum asupra virusului care a împânzit o lume întreagă.

Angelina Friedman, a cărei recuperare remarcabilă de la COVID-19 a apărut la începutul acestui an, a supraviețuit  și celei de-a doua lupte cu boala respiratorie după ce a sărbătorit 102 ani, potrivit fiicei sale.

"Nu numai că a învins COVId-19 la 101, ci l-a învins și la 102", a declarat Joanne Merola pentru WPIX.

Merola a spus că a primit un apel de la Centrul de terapie și asistență medicală de restaurare North Westchester, unde locuiește în prezent mama ei, la sfârșitul lunii octombrie „pentru a-mi spune că a fost testată pozitiv din nou”.

Vestea a venit la doar șase luni după ce Friedman a fost diagnosticată pentru prima dată cu coronavirus, o boală care s-a dovedit deosebit de periculoasă pentru cei cu vârsta peste 65 de ani.

„A avut simptome - febră, tuse uscată. Au crezut că și ea ar putea avea gripă”, și-a amintit Merola.

În timp ce personalul și rezidenții casei de bătrâni se îmbolnăveau, Merola a spus că cei mai în vârstă au fost puși în izolare.

Ea a primit continuu actualizări despre Friedman și a primit știri că „mama ei invincibilă a avut rezultate negative” pe 17 noiembrie.

Friedman, despre care Merola a spus că are „o voință de fier de a trăi”, a fost mutată din izolare și înapoi în camera ei după un al doilea test COVID-19 care a dat rezultate negative.

„Nu este cea mai în vârstă care a supraviețuit virusului ucigas, dar poate fi cea mai în vârstă care a supraviețuit de două ori”, a spus Merola.

Criza coronavirusului este a doua pandemie pe care a trăit-o Friedman.

În urmă cu peste 102 ani, mama lui Friedman a murit în timp ce o năștea pe aceasta, la bordul unei nave care se îndrepta spre Italia spre New York. Moartea ei a venit pe fondul pandemiei de gripă spaniolă din 1918, care a ucis peste 50 de milioane de oameni, potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor.

Friedman a fost diagnosticată cu coronavirus în martie după ce a fost internată la un spital local pentru o procedură medicală minoră, a raportat anterior WPIX.

Ea ar fi petrecut o săptămână la spital înainte de a fi transferată înapoi la casa ei de bătrâni, unde a rămas izolată până pe 20 aprilie, când testul a ieșit negativ.

"Nu este umană. Are ADN super-uman", a spus Merola.

Potrivit lui Merola, mama ei s-a luptat și cu cancerul. Friedman este ultimul copil care a supraviețuit din cei 11 copii din familia ei.

"Mama mea este un supraviețuitor. A supraviețuit avorturilor spontane, sângerărilor interne și cancerului", a declarat Merola pentru WPIX. "Ea și tatăl meu au avut cancer în același timp. A supraviețuit. El nu."

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel