Femeia alergică la Crăciun, TERORIZATĂ de decorațiuni. Ce simptome îi declanșează

Data actualizării: | Data publicării:
Volodymyr Hryshchenko , unsplash
Descriere foto: Volodymyr Hryshchenko , unsplash

În timp ce majoritatea oamenilor sunt ocupați să cumpere și să împacheteze cadouri, o femeie evită sărbătorile, deoarece este alergică la Crăciun.

Femeia este atât de „alergică la Crăciun” încât festivitățile ar putea „să o lase orbă”.

Victoria Osborne, în vârstă de 47 de ani, nu poate sta lângă copaci artificiali, decorațiuni, hârtie de ambalat și lumânări parfumate și este, de asemenea, afectată de migrene cronice declanșate de luminile intermitente. Femeia are o alergie severă la formaldehidă, care este utilizată pentru conservarea cadavrelor, dar se găsește și în copaci artificiali, ornamente, parfumuri și produse de curățare. Expunerea îi face să-i ardă ochii ca „inele de foc”.

Pleoapele ei se umflă într-o asemenea măsură încât fluxul de sânge este restricționat, iar medicii ei spun că riscă să-și piardă vederea.

Vorbind despre cum îl afectează pe fiul ei, Gabriel, în vârstă de 11 ani, Victoria a spus: „Îi privesc pe toți ceilalți cum se bucură de Crăciun, Elf pe raft, pijamale, băuturi speciale, tone și tone de alimente. Nu avem nimic din toate astea. Mă simt  vinovată că, Gabriel nu poate avea un Crăciun așa cum trebuie. El acceptă asta pentru că nu vrea să mă îmbolnăvesc. Mi-aș dori să-i pot oferi magia Crăciunului pe care o merită cu adevărat, dar pur și simplu nu este posibil. Ultima dată când am pus decorațiuni, el avea cinci ani și m-am îmbolnăvit atât de tare încât nu-mi mai amintesc nimic.”

Victoria, care locuiește și cu mama ei, Colleen Dickens, în vârstă de 67 de ani, în Formby, Merseyside, s-a bucurat de un Crăciun tipic în copilărie, iar dermatologii sunt nedumeriți de ce a dezvoltat astfel de sensibilități care îi schimbă viața.

Ea crede că reacțiile pot fi legate de o afecțiune genetică pe care o suferă, o varietate de hipermobilitate a sindromului Ehlers-Danlos. În ciuda luptelor de pe tot parcursul anului, Victoria a spus: „De Crăciun este foarte greu. Vremea este mai întunecată și sunt atât de multe lumini artificiale. Mi-au rănit ochii ! Se simt ca niște cioburi de sticlă de fiecare dată când clipesc. În ziua de Crăciun avem o masă minunată, mergem la plimbare cu câinii, mâncăm ceva mai mult decât de obicei, jucăm jocuri de societate și ne uităm la televizor. Nu avem stres„ potrivit Mirror.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel