Febra musculară. Remedii eficiente care te scapă de durerile musculare

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Ai făcut exerciții fizice, iar acum ai febră musculară? Noi îți venim în ajutor și îți prezentăm mai multe remedii eficiente, care să te scape de durerile musculare.

Febra musculară reprezintă o deteriorare a fibrelor mușchilor, care apare în urma exercițiilor fizice. Atunci când nu ești obișnuit cu exerciții intense, corpul tău va simți aceste dureri. Febra musculară se poate manifesta printr-un ușor disconfort, însă poate fi și extrem deranjantă. Poate ajunge, chiar, să îți limiteze mișcările. De aceea, este necesar să iei măsuri și să o faci să dispară cât mai repede, pentru a-ți putea continua activitățile de zi cu zi. Iată câteva remedii, care vor înlătura imediat durerea.

Febra musculară. Eemedii care o vor înlătura cât ai clipi

Primul pas pentru a scăpa de febra musculară este să urmezi principiul „cui pe cui se scoate”. Prin urmare, îți recomandăm, mai degrabă, să realizezi un antrenament ușor, decât să te întinzi în pat. Continuând să te miști, durerile se vor ameliora. Ai putea începe cu o plimbare scurtă sau ai putea să faci câteva exerciții ușoare de fitness (câteva minute pe banda de alergat sau pe bicicleta eliptică).

În al doilea rând, trebuie să te hidratezi. Organismul tău are nevoie de multe lichide, pentru a se reface. Astfel, nu uita să consumi apă atât în timpul antrenamentelor, cât și după ce le-ai terminat.

De asemenea, poți face o baie fierbinte. Aceasta îți va ajuta mușchii să se refacă și vei scăpa imediat de durere. Pentru ca relaxarea să fie completă, adaugă în apă săruri de magneziu.

 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel