Fată de 17 ani ucisă de propria familie pentru că a purtat blugi

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: Zae Zhu
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: Zae Zhu

Numeroasele cazuri de fete și tinere care au fost agresate brutal de membrii familiei țin capul de afiș al agendei publice din India.

Incidentele subliniază cât de nesigure sunt femeile și femeile în casele lor. Neha Paswan, o adolescentă în vârstă de 17 ani, a fost bătută până la moarte de membrii familiei sale extinse din nordul statului indian Uttar Pradesh pentru că tânăra purta blugi, scrie BBC News. 

Mama tinerei a spus că fata sa a fost bătută cu bâta, până la moarte, de bunicul și de unchii ei, după o ceartă care a început de la hainele pe care le purta.

'După ce a ținut o zi de post religios, seara, s-a îmbrăcat cu o pereche de blugi și o bluză pentru a-și continua ritualurile. Bunicii ei s-au opus ca ea să poarte astfel de haine. Însă Neha le-a spus că blugii sunt făcuți ca să fie purtați', a relatat mama tinerei, care a punctat că situația a degenerat și s-a ajuns la violență. 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience