Fasole verde cu mușchiuleț de porc la cuptor. REȚETĂ absolut delicioasă

Data publicării:
Rețetă fasole verde cu mușchi d eporc, sursa pixabay/ autor Sunday133
Descriere foto: Rețetă fasole verde cu mușchi d eporc, sursa pixabay/ autor Sunday133

Fosolea verde cu mușchiuleț de porc la cuptor este un adevărat deliciu. Această rețetă va fi pe gustul întregii familii.

INGREDIENTE: 

1 mușchiuleț de porc (cca 400 - 450 gr)

800 gr fasole verde

1 ceapă mare

2 căței mari de usturoi

3 roșii mici

1 lingură pastă de roșii

1/2 lingură pastă de ardei

1 fir cimbru (sau 2 fire cimbrișor)

2-3 fire mărar

4 linguri ulei

sare, piper negru

MOD DE PREPARARE: Fasolea verde se curăță de capete și se taie segmente. Se amestecă cu mărarul tocat fin și puțină sare. Roșiile se crestează în x și se opăresc în apa fiartă timp de 15 secunde. Se scot și se curăță de coajă. Se taie felii.
Într-o cratiță (suficient de largă încât feliile de carne să vină pe un singur strat) se încing 2 linguri de ulei și se călește ceapa tocată mărunt până se înmoaie (cca 10 minute).
Se adaugă mușchiulețul tăiat felii nu foarte subțiri și se prăjesc pe ambele părți până-și schimbă culoarea și încep să se rumenească ușor.
Se adaugă ustuoiul strivit și pastele (de roșii și ardei), se presară sare și se râșnește piper negru. Se amestecă până carnea e acoperită. Se presară cimbrul tocat deasupra (dacă folosiți cimbrișor trageți frunzele cu mâna de pe tulpină și le presărați direct peste carne).
Se așează fasolea verde peste carne. Se așează feliile de roșii peste fasolea verde. Se presară deasupra puțină sare și restul de ulei. Pe marginea cratiței se toarnă 250 ml apă.
Se aduce conținutul cratiței la fierbere și se pune capacul. Se dă la cuptor, la 180C, timp de 45 minute. Se ia apoi capacul și se mai lasă până sosul scade și fasolea e făcută de tot (aprox. încă 15 minute). Este excelentă reîncălzită

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel