Fasole bătută cu ceapă călită. Rețetă TRADIȚIONALĂ ușor de preparat

Data publicării:
Fasole bătută, sursa unsplash, autor Christopher Alvarenga
Descriere foto: Fasole bătută, sursa unsplash, autor Christopher Alvarenga

Fasolea bătută este una dintre cele mai apreciate preparate tradiționale.

INGREDIENTE: 

600 g fasole albă boabe

 3 morcovi 

3 cepe

 10 căței de usturoi

Ingrediente pentru ceapa călită:

o lingură de bulion

2 cepe

50 ml ulei

MOD DE PREPARARE: Fasolea se pune la înmuiat în apa rece, care să o depașească cu o palmă,  și se lasă de cu seară până a doua zi. A doua zi, fasolea se scurge de apa în care a stat și se pune la fiert de trei ori cu apa proaspătă. Apoi, se lasă la fiert în a patra apă, se ia spuma cu o paletă,  și, când dă în clocot, se adaugă în oală curățate și întregi cele trei cepe și morcovii. După ce au fiert, se scot legumele, iar fasolea se scurge  într-un alt vas. Se adaugă un polonic din zeama în care a fiert și usturoiul curățat și zdrobit. Se mixează bine și se pune sare după gust. Pentru ceapa călită se taie cele 2 cepe peștișori, se călește în ulei și după ce s-a înmuiat bine și este ușor caramelizată, se pune bulionul. Se amestecă și se trage de pe foc, apoi se pune peste fasolea bătută. Se servește cu murături.

POFTĂ BUNĂ!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel