Familia Regală a României, mesaj după moartea Principelui Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a

Data publicării:
Prințul Philip, sursă: captură YouTube/ The Royal Family
Descriere foto: Prințul Philip, sursă: captură YouTube/ The Royal Family

Familia Regală a României şi-a exprimat, vineri, "nespusa tristeţe" la moartea Principelui Philip, Ducele de Edinburg, soţul Reginei Elisabeta a Marii Britanii.

"Majestatea Sa Custodele Coroanei şi ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Alteţei Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Consortul Suveranei britanice a încetat din viaţă în această dimineaţă la Castelul Windsor", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.

Potrivit sursei citate, Principele Philip şi Regele Mihai, născuţi în acelaşi an, au fost veri şi au păstrat "o prietenie de o viaţă întreagă".

"Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale române. După dispariţia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească. Toate generaţiile din Familiile Regale română şi britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de astăzi, Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie", se mai arată în mesaj.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă la vârsta de 99 de ani, potrivit Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel