Falafel, chifteluțe din năut. Rețetă gustoasă și ușor de preparat

Falafel, foto Unsplash/ sursa Anton
Descriere foto: Falafel, foto Unsplash/ sursa Anton

Această rețetă de falafel, chiftele pufoase cu năut și susan, este gustoasă și gata în doar 20 de minute.  

Ingrediente:


250 g năut uscat 

3 legături de pătrunjel

2 cepe

4 căței de usturoi

2 lingurițe de coriandru

1 lingură de făină

1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu

Jumătate linguriță chimion măcinat

1 linguriță de sare

Piper


Mod de preparare:


Năutul uscat trebuie lăsat peste noapte în apă. A doua zi îl lași la fiert preț de 30 de minute, cu puțin bicarbonat și sare. 

În timp ce fierbe, trebuie să toci toate legumele. 

După ce a fiert, scurgi năutul, dar păstrezi un pahar din apa în care a fiert, pentru mai târziu. 

Ceapa și usturoiul trebuie călite într-o tigaie. 

Năutul trebuie dat prin blender, adăugând puțină apa fiartă, dacă este necesar. Adaugi piperul, pătrunjelul, coriandrul și restul condimentelor, inclusiv faina, și le amesteci foarte bine, până se omogenizeaza.

O tavă pentru cuptor trebuie tapetată cu hârtie de copt. Chiftelele vor fi date prin susan înainte de a fi puse în tavă. 

Falafelul va fi dat la cuptorul preîncins la 180 de grade Celsius, unde îl lasi pentru 35 de minute. 

 

Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 21 iun, 13:14 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play