Factorii care ne pot pune în pericol frumusețea și sănătatea pielii, în timpul verii. Dr. Ionela Manole: „În cazul acestor persoane, riscurile sunt mai mari”/ EXCLUSIV

Data publicării:
Dr. Ionela Manole, medic primar dermatovenerologie
EXCLUSIV
Descriere foto: Dr. Ionela Manole, medic primar dermatovenerologie

Dr. Ionela Manole, medic primar dermatovenerologie, ne-a dezvăluit care sunt factorii cărora trebuie să le acordăm atenție în această vară, pentru a ne proteja sănătatea pielii. 

Vara vine cu o mulțime de vești bune la capitolul sănătate: vreme bună de plimbări, soare pentru creșterea nivelului de Vitamina D, dar și a bunei dispoziții. Pe de altă parte, vara vine și cu o serie de provocări: soarele, dar și alți factori, ne pot pune în pericol frumusețea și sănătatea pielii. 

Protejarea corpului de razele solare, cine sunt cei mai sensibili și la ce ar trebui să acorde mai multă atenție

Gazda emisiunii, georgiana Ioniță-Toader, a cerut invitatului, Dr. Ionela Manole, să prezinte cele mai mari provocări care ne așteaptă în sezonul cald, din punctul de vedere al sănătății pielii și nu doar al frumuseții ei, iar răspunsul invitatului a fost unul care ar trebui să explice foarte bine pericolele, dar și sfaturile pe care ar trebui să le avem în vedere pentru acest sezon.

„Partea de expunere la soare este partea cu care ne confruntăm cel mai mult pe perioada sezonului cald care vine la pachet cu o serie de riscuri. Evident, problema numărul unu este legată de expunerile excesive la soare și arsurile solare, în special în cazul pacienților care nu folosesc cremă cu factori de protecție atunci când se expun la soare, cu atât mai mult în cazul persoanelor care au o piele deschisă la culoare, ochii deschiși (verzi sau albaștri), păr blond sau roșcat. În cazul acestor persoane, riscurile sunt mai mari în momentul în care ne expunem la soare pentru că nivelul de protecție al pielii este unul scăzut, iar riscurile de arsuri solare sunt destul de mari.”, a mai spus Dr. Ionela Manole.

Cum evităm arsura soarelui

„Evident, arsurile pot afecta pe toată lumea astfel încât, recomandăm folosirea cremelor cu factor de protecție în asociere cu hainele de protecție: șapca, pălăria, ochelarii de soare și încercăm pe cât de mult posibil să ne ferim de razele agresive ale soarelui. Căutam locuri umbrite, căutăm să nu ieșim afară foarte mult, să nu ne expunem în intervalul orar de risc și în felul acesta putem să avem o oarecare convingere că protejăm pielea noastră și că ne ferim de efectele dăunătoare ale ultravioletelor. Evident, ultravioletele vin la pachet cu nenumărate efecte benefice, ne crește starea de bine, dobândim mai multă vitamina D, scăpăm de anxietate ,depresie, însă, trebuie să luăm în calcul și riscurile asociate expunerii la soare. Pe lângă această arsură solară, probleme mai pot prezenta și persoanele care se confruntă cu acnee, de exemplu.

Pe perioada verii unele persoane sunt favorizate de expunerea la soare în ceea ce privește acneea, dar există situații unde expunerea excesivă în asociere cu machiajul, poluarea de afară, transpirația excesivă, pot determina anumite puseuri de acnee. Aici nu discutăm doar despre adolescenți care se confruntă frecvent cu acneea, dar și despre persoane adulte la fel de bine. Tot în categoria erupțiilor cutanate intră și foliculita. La femei, dar și la bărbați, toate zonele care prezintă zone de păr pot prezenta risc de apariție a foliculitei. La bărbați, în mod special, la nivelul bărbii, dar și pe restul corpului.”, a mai adăugat Dr. Ionela Manole.

Puteți viziona emisiunea integral aici: 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel