Face senzație pe placa de surf, deși nu are un picior. Tânărul a fost atacat de un rechin, la 19 ani/ FOTO

Data actualizării: | Data publicării:
Celeb Swanepoel, sursa instagram
Descriere foto: Celeb Swanepoel, sursa instagram

Un tânăr a devenit pasionat de surfing, după ce un rechin alb l-a atacat când avea 19 ani și i-a sfâșiat un picior. 

Povestea impresionantă este a unui tânăr pe nume Caleb Swanepoel, în vârstă de 26 de ani, care s-a apucat de surf după ce un rechin alb, cunoscut și ca "Marele Alb" sau "Ucigașul Mărilor", i-a sfâșiat un picior.  Pe când avea doar 19 ani, viața lui s-a schimbat radical. Era cu familia într-o vacanță, când a decis să meargă să înoate împreună cu fratele lui.

Mama și surorile tânărului au privit îngrozite întreaga scenă. În timp ce înota împreună cu fratele lui, Caleb a fost atacat de rechin. Mamiferul l-a tras sub apă și i-a distrus piciorul drept complet, de la genunchi în jos. Doar printr-o minune, medicii l-au putut salva. Pentru că nu a pierdut atât de mult sânge și pentru că organismul lui e sănătos, tânărul a supraviețuit.

Caleb Swanepoel a povestit pentru canalul Truly de pe Youtube: "Am simțit cum sunt prins și tras sub apă. Mi s-a părut că am o experiență de ieșire din propriul corp, mi s-a părut că nu e adevărat. Am crezut că nu voi supraviețui".

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caleb Swanepoel (@calebswanepoel)

Rechinul ucigaș s-a dus și spre fratele lui Celeb și i-a mușcat din încălțările din cauciuc, dar nu i-a perforat piciorul. Caleb a reușit să ajungă la mal cu ajutorul fratelui, apoi s-a prăbușit în brațele mamei lui care a început să plângă atunci când l-a văzut, după care a ajuns de urgență la spital.

 

Ulterior, tânărul a reuși să-și revină, însă a fost nevoit să poarte un antemergător. După doar o lună de la tragedie, acesta s-a întors în apă. Cu o decizie în minte: să se apuce de surf. Și a reușit. În momentul de față, tânărul atlet face surf cu o proteză care se blochează în placa de surf.

Medicii au fost uimiți de atitudinea lui extrem de optimistă. "Nu era dramatic, la modul: 'Ce o să fac acum cu viața mea? Nu pot să alerg, nu pot să fac sport, nu pot să fac nimic, sunt inutil'. El era: 'Hey, hai să văd ce pot să fac cu proteza asta'", a spus un medic care s-a ocupat de Caleb. "E unul dintre puținii pacienți care au făcut în așa fel încât rana respectivă să nu pară că există".

Caleb a fost invitat și la un eveniment dedicat surfing-ului, un campionat, de fapt, și a reușit să câștige la categoria lui, astfel că a putut să își reprezinte țara mai departe în competițiile mondiale dedicate surfing-ului.

 "Dacă e să iau ceva din întâmplarea care m-a marcat pe viață, este să apreciezi tot ceea ce ți s-a dat. Eu vreau să le arăt celor care au o dizabilități că nu asta îi definește, ci este doar o parte din ei înșiși. Toată experiența mea din spital, trecând prin tot ce am trecut, supraviețuind. E un miracol că am rămas în viață în ziua aceea, trebuie să îl văd ca pe un miracol, ca pe un lucru pozitiv. Cu siguranță mă simt mai capabil decât incapabil", a declarat Celeb

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caleb Swanepoel (@calebswanepoel)

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel