Expresii magice pe care sa le folosim atunci când ne certăm cu partenerul. Ne ajută să aplanăm conflictul

Data publicării:
Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt cele șapte expresii magice pe care sa le folosim atunci când ne certăm cu partenerul.

Invitată în platoul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, de la Antena 3, Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt cele mai importante cuvinte pe care să le rostești în momentul în care ești în conflict cu partenerul sau partenera.

”Ce aș putea să fac să se schimbe situația asta între noi?” 

Există situații și situații. De multe ori există tensiune care crește chiar dacă partenerii nu se ceartă, e o ceartă tăcută. Când e partenerul e ”mut” nu știi ce să spui. 

Cineva ar trebui să spargă gheața și să întrebe: ”Ce aș putea să fac să se schimbe situația asta între noi?”.

Supărarea trebuie să țină maximum o jumătate de oră. 

”Sunt dispusă să ascult toate afirmațiile tale dar mai întâi, să luăm o pauză de câteva minute și să urmărim ceva amuzant. Comedia noastră preferată, un videoclip”

De foarte multe ori noi nu ne facem timp pentru chestia asta.

Trebuie să ne facem timp pentru a ne observa partenerul, pentru a observa ce îl deranjează, ce putem face pentru a-l ajuta.

 

”Ajută-mă să înțeleg de ce gândești așa și pe ce se bazează concluziile tale” 

E o ”întrebare” mai modernistă. Noi ne știm partenerul, îl cunoaștem, știm ce obiceiuri are.

”Te iubesc chiar și atunci când ne certăm!” 

Oamenii de multe ori se ceartă pentru că se iubesc, nu pentru că nu se iubesc.

”Crezi că aceasta situație este mai rea sau mai bună decât cutremurul pe care l-am trăit anul trecut?” 

Femeile sunt maleabile. Când vezi partenerul supărat nu te duci și să începi să-l iei la rost. Sau dacă vezi că e bine dispus, nu te duci să pui un ghimpe când situația vezi că e foarte ok.

Atunci când este ok nu încerca să-i aduci aminte de ceva negativ.  Greutățile familiei ar trebui să-i unească pe oameni. Pe mulți îi unesc, dar pe mulți îi rup.

Îi rup, de ce, pentru că se dezamăgesc în partenerul lor. De multe ori partenerul sau partenera își dorește cu totul altceva și nu mai vrea. 

”Nu vreau să mă cert cu tine” 

Cel care spune că nu vrea să se certe, chiar nu vrea să se certe și își dă seama că relația e mai importantă decât adevărul pe care vrea să îl spună. E o decizie înțeleaptă. 

”Hai să bem un ceai” 

Înainte oamenii mâncau împreună: micul dejun, prânzul, cina. Erau în familie, în weekend cu tot cu copii. Își găseau moment pentru ”hai să bem o cafea”/ ”hai să bem un ceai” și chestia asta cu ”hai să bem un ceai” și stăm de vorbă așa că se diminuează tensiunea. Se stinge tensiunea până se face ceaiul. 

Când se iscă o ceartă e foarte important: dialogul, râsul ne ajută să trecem peste o perioadă mai complicată sau chiar spre deschiderea unui dialog tensionat, să luăm o pauză și spui că cearta uneori e bună adică, discuții contradictorii, nu scandaluri (abuzuri, violență domestică).

Sunt niște discuții în care avem puncte de vedere diferite. Dar din când e bine să ne mai și certăm.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel