Eva Green, scandal de proporții după anularea filmului "A Patriot". Actrița a dat în judecată compania de producție

Data publicării:
Eva Green, foto Instagram
Descriere foto: Eva Green, foto Instagram

Eva Green, în centrul unei bătălii juridice după anularea unui film

Actriţa franceză Eva Green se află în centrul unei bătălii juridice în Marea Britanie pentru a-şi revendica onorariul în pofida anulării unui film, avocatul ei afirmând joi că firma de producţie încearcă să o facă să pară o "divă" ceea ce nu este.

Actriţa în vârstă de 42 de ani, vedetă a filmului "Casino Royale" (2006), trebuia să joace într-un film SF - "A Patriot" - înainte ca producţia să fie în cele din urmă oprită în octombrie 2019. Ea a dat în judecată compania de producţie, White Lantern Film, susţinând că are dreptul la onorariul său de 1 milion de dolari (918.000 de euro) pentru film, în pofida anulării acestuia.

Dar compania de producţie britanică a decis să riposteze cu propriul proces împotriva actriţei, estimând că aceasta a făcut "cereri nerezonabile" şi a afectat producţia filmului.

Procesul, care a început joi, va dura opt zile.

Avocatul actriţei, Edmund Cullen, le-a declarat judecătorilor că Green "s-a dat peste cap" pentru ca proiectul să se realizeze, deoarece acesta trata "o problemă care o preocupa foarte mult, şi anume catastrofa climatică".

Dar avocaţii de la White Lantern Film susţin că actriţa franceză şi-a exprimat "lipsa de încredere şi nemulţumirea" faţă de membrii echipei de producţie. Ea a fost "din ce în ce mai reticentă în a se implica", încălcând astfel contractul.

Aceştia îşi justifică acuzaţiile cu ajutorul unor mesaje pe WhatsApp în care Eva Green ar fi numit un membru al echipei de producţie "diabolic", "sociopat viclean", "mincinos şi prost". De asemenea, ea l-ar fi făcut pe managerul de producţie, Terry Bird, "cretin".

"Acest caz este menit să o prezinte pe clienta mea ca pe o divă, pentru a ajunge pe prima pagină a ziarelor şi a-i afecta reputaţia", a declarat Cullen, calificând acuzaţiile aduse clientei sale drept "extraordinare".

"Ea a acceptat în repetate rânduri să amâne începerea filmărilor. A fost de acord ca producţia să fie mutată din Irlanda în Marea Britanie şi s-a oferit în repetate rânduri să folosească o parte din onorariul său pentru a finanţa costurile de producţie", a enumerat el în observaţiile sale scrise.

Pentru el, White Lantern Film vrea să "păteze numele unei actriţe care nu a încălcat niciun contract şi nu a lipsit de la nicio zi de filmare într-o carieră de 20 de ani", notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel