Eurovision 2021: Trupa islandeză nu va concerta live, după depistarea unui caz pozitiv între muzicieni

Data publicării:
eurovision 2021, captură youtube / Eurovision Song Contest
Descriere foto: eurovision 2021, captură youtube / Eurovision Song Contest

Trupa Daoi og Gagnamagnio, care reprezintă Islanda la Eurovision 2021 şi una dintre favoritele la victorie, a anunţat miercuri că nu va concerta live la viitoarele spectacole ale acestei ediţii - la semifinala de joi şi, în caz că se califică, la marea finală de sâmbătă - în urma depistării unui caz pozitiv de COVID-19 între muzicienii săi.

Într-un comunicat, organizatorii concursului au deplâns faptul că întreaga echipă a fost plasată în carantină după depistarea, duminica trecută, a unui caz pozitiv, relatează Agerpres.

A fost primul caz în rândul acestei echipe, care miercuri a repetat testele PCR, în urma cărora un alt membru al grupului a fost găsit pozitiv la COVID-19. Deşi restul grupului au avut teste negative, toţi cei şase membri ai trupei vor fi nevoiţi să stea în carantină.

Daoi og Gagnamagnio a luat astfel decizia dificilă de a nu mai cânta live la Concursul muzical Eurovision de anul acesta, având în vedere că nu o pot face decât împreună ca grup. Cântecul lor va rămâne însă în competiţie şi va fi retransmis de la repetiţiile înregistrate pe scenă la 13 mai, notează organizatorii într-un comunicat.
 

Cu câteva ore înainte de acest anunţ, liderul sextetului a comunicat pe Twitter că noul caz pozitiv de COVID-19 "înseamnă probabil că nu vom participa nici la repetiţiile generale de miercuri şi nici la spectacolul live de joi şi vom folosit o înregistrare filmată la una dintre repetiţii"

Muzicianul testat pozitiv, Johann Sigurour Johannsson, a postat un clip pe reţelele de socializare în care apare vizibil emoţionat şi de abia stăpânindu-şi lacrimile.

El se declară "devastat" de rezultat, dar asigură că se simte bine şi recunoaşte dificultatea pentru Islanda - favorita cu numărul 5 la casele de pariuri cu piesa "10 Years" - de a participa chiar şi la marea finală, în caz că reuşeşte joi să se califice.

Potrivit televiziunii islandeze, RUV echipa a fost vaccinată cu serul de la Johnson&Johnson înainte de a pleca la Rotterdam.

Se pare însă că, deşi vaccinul reduce semnificativ efectele bolii, nu oferă o protecţie totală împotriva virusului şi nu există date concludente conform cărora elimină posibilitatea contagierii celorlalţi.

În faţa posibilităţii detectării unor cazuri pozitive între delegaţiile internaţionale, organizatorii au cerut reprezentanţilor celor 39 de ţări participante să înregistreze una dintre repetiţiile susţinute pe scena complexului Ahoy Rotterdam.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel