Eugenia Șerban, diagnosticată cu două tipuri de cancer: Primul gând care mi-a trecut prin cap a fost moartea

Data publicării:
Captură video Youtube/ Ego, Eugenia Șerban/ Facebook
Descriere foto: Captură video Youtube/ Ego, Eugenia Șerban/ Facebook

Eugenia Șerban a vorbit despre boala cruntă care i-a schimbat viața.

Eugenia Șerban a trecut prin clipe cumplite acum câțiva ani, când a fost diagnosticată cu două forme de cancer. Actrița a fost la un simplu control de rutină, unde analizele i-au arătat că starea ei de sănătate este un extrem de precară. În acel moment, chiar dacă era foarte demoralizată psihic, aceasta a început imediat să facă tratamente, iar de doi ani de zile este complet vindecată.

"Am aflat la un control de rutină. Mi-am făcut toate controalele cu opt luni înainte și nu aveam absolut nimic. Aveam pregătite spectacole după, dar nu aveam cum să le dau peste cap. Faptul că am muncit în perioada aia m-a ținut în priză. Atunci a fost pentru prima dată când le-am spus prietenilor mei medici: Am nevoie de voi. Nu am plecat afară, deși aveam dosarele pregătite spre Viena, Turcia. Într-o lună jumătate aveam toate operațiile făcute și investigații. A fost alegerea mea să operez ambele cancere odată. Un an de zile eu nu am putut să aprind candela. Când mi s-a spus, primul gând care mi-a trecut prin cap a fost moartea. Mi-au trebuie două săptămâni să-mi revin.", a spus Eugenia Șerban în cadrul emisiunii Ego Life, cu Dana Săvuică.

Cum mergea actrița la ședințele de chimioterapie

Actrița a încercat să-și mențină optimismul în acea perioadă și să aibă tot timpul ceva de făcut, pentru a trece cât mai ușor peste această boală. În acest sens, aceasta prefera să meargă la ședințele de chimioterapie extrem de aranjată, fiind motivată să-i facă pe ceilalți din jur să zâmbească.

„Hai să îți spun cum mă duceam eu la ședințele de chimio: aranjată, fardată, cu peruca impecabilă, eventual și în mini, mulată toată și pe tocuri. Și intram într-o cameră unde mai era 10-12 persoane, toate legate la perfuzii, de vârste diferite, cred că eram cea mai tânără. Pe absolut toată lumea se vedea boala, suferința, la unii se vedea chiar finalul. Stăteam acolo opt ore și îi făceam să zâmbească, după mă luau prietenii și ieșeam la masă, nu stăteam deloc să-mi plâng de milă în zilele în care puteam., a mai spus aceasta

Care a fost cea mai mare traumă a actriței

Eugeniei Șerban nu i-a fost atât greu să se obișnuiască cu ideea că nu va mai avea sâni sau păr, ci alt lucru a traumatizat-o foarte tare.

"Altceva nu se spune, că îți cad unghiile, iar eu întotdeauna am avut unghiile așa. Că ți se jupoaie pielea în vreo șapte straturi, nici asta nu ți se spune. Pielea devine impecabilă, ca a unui bebeluș. Nu te duci un an la cosmetică, ești impecabilă. Dar unghiile? Trauma mea cea mai mare erau unghiile. S-au refăcut și unghiile, s-a refăcut și părul.", a declarat ea.

Actrița a jucat în urmă cu ceva timp acest rol

Chiar în urmă cu mai mulți ani, personajul Eugeniei Șerban din cadrul unui serial a fost diagnosticat cu această boală. Chiar dacă pe atunci nu știa ce va urma, aceasta a știut cum să reacționeze la momentul potrivit, lucru ce a ajutat-o să treacă peste.

„Eu mi-am jucat cancerul la sân cu 11 ani înainte. Într-unul din personajele celebre din viața mea, Renata din Inimă de țigan și din Regina. Adică un an de zile am jucat cancerul. Pot să spun că abordarea, atunci când nu știam exact cu ce se mănâncă, a fost mult mai dură, față de cum am reacționat atunci când mi s-a întâmplat.

Eu am spus că această boală va pleca, pentru că trebuie să plece pentru că eu vreau să trăiesc. M-am luptat cu ea parte în parte. Am zis că nu se poate, la câte am făcut eu în viața asta, nu avea cum să rămână aici. Motiv pentru care mă duc tot timpul la controale, e adevărat că am spus că fumez, dar fac toate controalele. Nu fac excese, decât din munca mea.”, a mai spus îndrăgita actriță.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel