Eugenia Nicolae dă cărțile pe față din CULISELE Eurovision 2022: Am simțit pe pielea mea! Nu este normal

Data publicării:
Eugenia Nicolae, sursa instagram
Descriere foto: Eugenia Nicolae, sursa instagram

Eugenia Nicolae a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre experiența de la Eurovision 2022. 

Eugenia Nicolae a participat la Eurovision alături de Frații Cazanoi, cu piesa ”Doina”. Melodia lor a ajuns în top 20, dar nu a trecut mai departe de semifinală. 

”Participarea la Eurovision era de multă vreme pe lista mea de planuri. Experiența merită, oricare ar fi rezultatul. Am înscris piesa Doina în care mi-am pus tot sufletul, am scris linia și textul, dorindu-mi să prezint o bucățică din ce înțeleg eu ca fiind reprezentativ pentru cultura noastră. Producția piesei este lucrată de Liviu Tanasoiu, iar aranjamentele muzicale de inspirație folclorică stau sub semnătura fraților Cazanoi.  Doina este o piesă care are consistență, are un mesaj puternic, linie melodică complexă, producție fresh și o energie aparte. Din acest motiv cred că piesa merita să ajungă în finală. De asemenea momentul nostru a inclus și o coregrafie, câteva momente de sincron, schimbări de poziții. Când am cântat piesa, în studio-ul TVR s-a schimbat atmosfera; oamenii zâmbeau, dansau, chiar și juriul am văzut că se animă”, a declarat Eugenia Nicolae pentru DC News. 

Citește continuarea pe DC NEWS

 

Minodora, prima declaraţie cu privire la posibila descalificare

"S-au pierdut vreo 4-5 piese bune acum. Au intrat 10 în finală, dar nu ştiu pe ce criterii. Au fost momente care s-au pierdut. Cezar Ouatu nu a trecut în finală. El a cântat impecabil şi, deşi piesa nu era cea mai bună poate, era de top 10. Nu poţi să îl laşi în afara finalei. 

Din cei 10 aleşi, eu nu văd pe nimeni făcând furori la Torino (n.r. unde se va desfăşura concursul Eurovision 2022). Iar acum o oră vedeam pe un grup de Eurovision un scandal. Piesa 'România mea' a fost descoperită că s-a mai cântat acum 10 ani. Am ascultat piesa veche şi chiar aşa este. Nu că vreau să îmi dau cu părerea, dar regulamentul spune să nu fie veche piesa, să nu fi fost cântată înainte. Piesa e în finală, dar încalcă regulamentul. Se poate să vedem o descalificare. Într-un an  Andra şi Simplu au avut 10 secunde, atât, ce fuseseră cântate înainte la un eveniment. Şi pentru asta a fost descalificat tot momentul lor. E riscant. Eu am ascultat piesa veche şi e aceeaşi linie melodică şi cu acelaşi titlu", a declarat Mihai Trăistariu la Antena Stars. 

Minodora, primele declaraţii despre posibila descalificare 

 

„Așteptăm și noi răspunsul comisiei care este în măsură să lămurească situația asta! S-a știut din momentul în care a fost acceptată piesa. Nu e plagiat, dar e diferența asta de acum 18 ani! Asta e, dacă vom merge mai departe, mergem, dacă nu, mergem mai departe și eu, și Costi cu cariera! Nu suferim noi de Eurovision, nu leșinăm dacă nu ajungem acolo.Piesa este bună, are un vibe pozitiv, tineretul poate să învețe să fie mai patriot. Să-mi arătați mie un compozitor de-al nostru în afară de Costi Ioniță care mai face așa piesă? El a făcut o piesă despre România noastră șiun text de nu se poate!', a spus Minodora pentru click.ro.

"Nu mai e nimeni patriot"

 

„Nu mai e nimeni patriot în România! Este deranjant că România e în doliu după maneaua-rock și tot România blamează maneaua lui Costi și Minodora! Piesa noastră nu e manea că nu-ți vine să dai din c.. la propriu. Are un ritm, nu e de buriceală!

Cum a fost cu E an na, mai puțin dinozaurul adus pe scenă care a fost un kitsch după părerea mea! Nu au mers mai departe pentru că așa a considerat juriul și a considerat foarte bine! Le-a plăcut mai mult mesajul nostru cu România! Au spus oamenii ce nu le-a convenit! Păi Ozana e un nume, Romcescu la fel!”, a mai declarat solista.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel