Ești trist? Cum să scapi de stres și să fii mai fericit înainte de Crăciun

Data actualizării: | Data publicării:
Lynda Hinton, unsplash
Descriere foto: Lynda Hinton, unsplash

Sărbătorile bat la ușă, iar magazinele s-au umplut deja cu tot felul de ornamente și decorațiuni, însă nu întâmplător, ci cu un scop benefic pentru creier.

Potrivit specialiștilor, decorarea casei înainte de Crăciun ne face mai fericiți. Aceștia susţin că cei care îşi decorează casele mai devreme reuşesc să treacă mai uşor peste probleme și stres, iar luminițele de sărbători ne induc o stare de bine: „Într-o lume plină de stres și anxietate, oamenilor le place să se asocieze la lucruri care îi fac fericiți, iar decorațiunile de Crăciun evocă acele sentimente puternice ale copilăriei”, a declarat psihologul Steve McKeown pentru UNILAD.

Potrivit lui McKeown, decorațiunile de Crăciun sunt un indiciu vizual și o cale de întoarcere către entuziasmul copilăriei, astfel încât decorarea în casă și în jurul acesteia mai devreme extinde sezonul de emoție. McKeown a remarcat, de asemenea, că oamenii care pun decorațiuni o fac de obicei din motive de nostalgie, „fie pentru a retrăi magia, fie pentru a compensa neglijarea trecutului”.

 Un studiu publicat în Journal of Environmental Psychology a dezvăluit că există o corelație între decorarea unei case de Crăciun și părea mai deschisă și mai socială pentru vecini. Studiul a spus că o casă decorată  ar putea ajuta oamenii fără prieteni din blocul lor „să se integreze în activitățile sociale ale unui cartier”.

Potrivit psihoterapeutului Amy Morin care a vorbit pentru Unilad, nostalgia joacă un rol foarte important în tendința noastră de a decora spațiile pe care le locuim cu mult înainte de Crăciun. “Sărbătorile sunt o perioadă foarte propice nostalgiei. Acestea ne permit să întreținem legatura cu trecutul nostru și să ne înțelegem mai bine propria identitate. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel