Estera Onoriu, despre înmormântarea artistei Gabi Luncă: „Într-o perioadă cu restricții aberante, noi am reușit să învingem sistemul”

Data actualizării: | Data publicării:
Gabi Luncă, sursa foto Facebook
Descriere foto: Gabi Luncă, sursa foto Facebook

Gabi Luncă a fost înmormântată marți într-o ceremonie specială. Ce spune fiica regretatei artiste despre regulile impuse de autorități?

Moartea îndrăgitei artiste de muzică lăutărească Gabi Luncă a șocat mii de oameni. Cei patru copii ai cântăreței au rămas cu inimile îndurerate și au vrut ca mama lor să fie condusă pe ultimul drum așa cum se cuvine. Estera Onoriu a vorbit la Sinteza Zilei despre modul în care s-au desfășurat priveghiul și înmormântarea mamei ei. 


„Aș vrea să le transmit condoleanțe familiilor doamnei Catanga și domnului Nelu Ploieșteanu. Spre deosebire de situația dumnealor, despre noi pot să spun că am fost privilegiați. Am reușit să învingem sistemul. Într-o perioadă de pandemie, cu restricții aberante, noi ne-am dorit să aducem un omagiu mamei noastre și am reușit, prin harul lui Dumnezeu, în condiții de maximă securitate și de respectare a legii,  deși am fost întrerupți de Poliție, după cum știți, deși am fost căutați de Poliție și eu și surorile mele și ceilalți din familie, am reușit totuși, într-o sală de 3.000 mp, cu acordul DSP-ului pentru 800 de persoane, am reușit să-i aducem un ultim omagiu chiar fără trupul neînsuflețit al mamei noastre.


Spre deosebire de dumnealor, noi avem măcar această mângâiere, însă celelalte lucruri despre care și dumnealor s-au plâns.. sunt la fel și în cazul nostru. Noi am reușit și înmormântarea să o facem nu așa pe fugă, cum a spus domnul Pădureanu (Aurel Pădureanu, soțul Corneliei Catanga, n.r.), care m-a impresionat grozav, și noi fiind o familie numeroasă și unită nu aveau cum să ne oprească. Au spus 'doar familia'. Ceea ce ați văzut la cimitir, la măicuța, acel număr mare de oameni a fost 'doar familia”, a spus Estera Onoriu, la Sinteza zilei.


Gabi Luncă s-a stins din viață la Spitalul Județean Ilfov în data de 2 aprilie, din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2. Artista avea 83 de ani și a lăsat în urmă multă suferință. Gabi Luncă a fost una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică lăutărească din România. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel