Este ziua onomastică a lui Gabriel Dorobanțu: ”La mulți ani”

Gabriel Dorobantu, foto facebook
Descriere foto: Gabriel Dorobantu, foto facebook

Gabriel Dorobantu, interpretul celebrei melodii “Hai vino iar in gara noastra mica”, a fost dintotdeauna unul dintre cei mai adulati barbati din lume artistica a anilor ’90. 

Gabriel Dorobanțu este cunoscut publicului larg pentru șlagărul ”Hai, vino iar în gara noastră mică”. Gabriel Dorobanțu are 67 de ani și este unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică românească, a anilor '80.  Nu și-a schimbat niciodată stilul muzical și a făcut întotdeauna ce a vrut, după cu spune chiar el.

În anul 1980 a participat la concursul „București 80” și a obținut Premiul al III-lea la secțiunea muzică ușoară, iar în anul 1981 a participat la Festivalul de interpretare „Mărțișor” de la Dorohoi, unde a obținut trofeul „Mărțișor”.

A debutat ca interpret de muzică ușoară în anul 1983, la vârsta de 30 de ani, în cadrul Festivalului Concurs de la Mamaia, unde obține Mențiune la Secțiunea Interpretare, cu melodia Ochii tăi (compozitor Vasile Veselovschi, versuri Mihai Maximilian), melodie devenită ulterior șlagăr.

Gabriel Dorobanțu a înregistrat aproximativ 400 de piese, care se regăsesc pe cele patru discuri vinil și opt CD-uri. De-a lungul carierei a efectuat turnee în Statele Unite ale Americii, Germania, Italia, Belgia, Anglia, Republica Moldova, Israel, Spania, Kuweit, etc.

Gabriel Dorobanțu locuiește la Breaza, împreună cu mama lui și nu s-a căsătorit niciodată.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 08 noi 2020, 16:00 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience