"Este o invazie”. Actorul Javier Bardem, nominalizat la Oscar, se alătură protestului împotriva invaziei Rusiei în Ucraina

Data publicării:
Javier Bardem, captura video YouTube
Descriere foto: Javier Bardem, captura video YouTube

Actor spaniol distins cu Oscar Javier Bardem, nominalizat anul acesta pentru un alt premiu al Academiei Americane de Film, s-a alăturat joi unui protest în faţa ambasadei Rusiei de la Madrid în semn de susţinere faţă de poporul ucrainean şi pentru a denunţa invazia Moscovei în Ucraina.


"Mă aflu aici pentru a condamna acţiunilor războinice ale Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei", a declarat el pentru Reuters la protestul la care au participat circa o sută de oameni, mulţi purtând steagul albastru cu galben al Ucrainei.

Cu o mască neagră şi un hanorac negru, Bardem, în vârstă de 52 de ani, a discutat cu alţi protestatari şi a spus că se teme că invazia va declanşa o criză uriaşă a refugiaţilor.

Forţele ruse au invadat Ucraina pe cale terestră, maritimă şi aeriană la primele ore ale zilei de joi, acţiunea reprezentând cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa după Al Doilea Război Mondial.

"Este o invazie... Încalcă dreptul fundamental al Ucrainei la suveranitatea teritorială, dreptul internaţional şi multe alte lucruri", a declarat Bardem, care a fost recompensat în 2008 cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar şi se află în acest an în cursa pentru trofeul acordat de Academia Americană de Film la categoria "Cel mai bun actor în rol principal" pentru rolul din "Being the Ricardos".

În apropiere, tinerii protestatari au fluturat steaguri ale Ucrainei şi Uniunii Europene şi au afişat un banner pe care scria "Europa, protejează viitorul copiilor tăi - Stop Putin!", în engleză şi spaniolă.

Proteste similare au avut loc joi în alte ţări europene, inclusiv vecina Spaniei, Portugalia, care găzduieşte o mare comunitate ucraineană, notează Agerpres.

 

„M-am trezit la 5 dimineața din cauza exploziilor”. Miss Ucraina 2021, mesaj disperat, după atacul Rusiei asupra orașelor ucrainene

 

Hanna Nepliakh, cea mai frumoasă femeie din Ucraina, a reacționat, pe rețelele de socializare, după atacul Rusiei asupra orașelor ucrainene


Cea mai frumoasă femeie din Ucraina, încoronată Miss Ucraina Universe anul trecut, îndeamnă la pace și spune că poporul ei nu își dorește război. 

„Azi m-am trezit la 5 dimineața din cauza exploziilor. N-aș fi crezut niciodată că trăind într-o societate civilizată, în care toată lumea strigă despre diplomație, aș scrie celor dragi mesajul ’războiul a început’. Rusia a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei. Ucrainenii nu vor război! Ne dorim un cer pașnic, integritatea și independența teritoriului nostru”, a scris Hanna Nepliakh pe Instagram.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel