Energizantul natural care poate fi consumat fără probleme. Medicul Vlad Ciurea spune că are numeroase beneficii pentru creier: ”Contează mult doza”

Data publicării:
Vlad Ciurea, captură video Youtube
Descriere foto: Vlad Ciurea, captură video Youtube

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit energizantul natural care poate fi consumat fără griji și care are beneficii pentru creier. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care este energizantul natural pe care îl putem consuma și care ne ajută creierul.

Energizantul natural care poate fi consumat fără probleme

Renumitul medic a precizat că este bine să consumăm o cafea dimineața, însă trebuie să avem grijă la doză. 

„Există energizante, suplimente, care favorizează activitatea cerebrală. Un astfel de energizant este cafeaua. Dar contează foarte mult doza! O cafea bună, dimineața, dar nu foarte tare… Cofeina deschide vasele și ajută la activitatea cerebrală, ca și ciocolata, intră în același grup”, a explicat renumitul neurochirurg, în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN.

Orele la care nu trebuie să consumăm cafea sau băuturi energizante

„Celula nervoasă nu trebuie biciuită. Trebuie menajată, modelată! (…). Pentru că funcțiile dovedite și printr-un premiu Nobel au arătat că este un ciclu al creierului. Acest ciclu arată că maximul de activitate cerebrală este dimineața între orele 10:00 și 12:00.

Și al doilea ciclu între orele 14:00 și 18:00. Spre seară scade activitatea cerebrală. Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant.

Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește”, a mai declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Vlad Ciurea dezvăluie alimentul banal care ne face mai deștepți

„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier.

Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie”, a declarat Prof. dr. Vlad Ciurea, într-un interviu, conform Adevărul.ro.

Vlad Ciurea: „România este o țară bogată din acest punct de vedere”

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne «extragem » energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!).

Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt "poveri" care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.(...) Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!”, a scris renumitul neurochirurg pe contul său de Facebook.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel