EMOȚIILE care declanșează boli, dezvăluite de Ivan Bogdan, terapeut psiho-emoțional: Tot ce doare acolo are legătură cu emoţia întristării

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Diabeticii au conflicte nerezolvate din trecut, cardiacii sunt neîmpliniţi, bolnavii de plămâni se simt neputincioşi, iar suferinzii de hernie de disc au regrete. Ivan Bogdan, terapeut psiho-emoțional, a explicat în emisiunea ”Voi cu Voicu” de la Antena 3 care sunt emoțiile care duc la declanșarea bolilor şi ce trebuie să facem pentru a ne vindeca. 

Psihologii spun că trăim din două perspective, conştient şi inconştient, iar subconştientul reprezintă cam 97% din structurile noastre. Ce este cu adevărat interesant se referă la informaţia de la nivelul minţii inconştiente care, în cea mai mare parte, ne dictează reacţiile şi îşi lasă amprenta peste toate acţiunile noastre de zi cu zi.

"Încă din stadiul în care copilul e în pântece se întâmplă lucruri pe parte subconştientă. Dacă unul dintre părinţi afirmă că nu-şi doreşte fată şi vrea băiat, atunci fetiţa care se va naşte va purta toată viaţa în suflet sentimentul că nu e dorit. Să spui că vrei fată şi nu vrei băiat sau invers e ca şi cum ai zice că vrei să trăiască unul sau altul. În momentul în care se naşte, copilul care şi-a auzit încă din pântec părinţii discutând pe acest subiect va avea deja setat în el programul lipsei dorinţei de a mai trăi. Va trăi toată viaţa pe un fond depresiv." este afirmaţia lui Ivan Bogdan.

 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel