Emma Coronel, soţia traficantului de droguri ''El Chapo'', va ieşi din închisoare în septembrie 2023

Data publicării:
Emma Coronel, captura foto Youtube/ Telemundo
Descriere foto: Emma Coronel, captura foto Youtube/ Telemundo

Emma Coronel, soţia fostului lider al cartelului mexican din Sinaloa Joaquín "El Chapo" Guzmán şi care ispăşeşte o condamnare de trei ani de închisoare în Statele Unite pentru participarea sa în afacerile cu droguri ale soţului ei, va fi eliberată în septembrie 2023.

BOP a actualizat joi dosarul Emmei Coronel, care dublă cetăţenie, americană şi mexicană, şi a stabilit data ieşirii sale din închisoare, pentru 13 septembrie 2023.

Potrivit avocatei Mariel Colón, care face parte din echipa de apărare a Emmei Coronel, clienta sa va efectua 31 de luni dintre cele 36 prevăzute în sentinţa pronunţată în noiembrie anul trecut, deoarece la nivel federal se ispăşeşte doar 85% din condamnarea iniţială.

"Acest lucru se aplică tuturor la nivel federal", a declarat avocata Emmei Coronel, care a precizat că din condamnare au fost scăzute şi cele zece luni pe care clienta sa le-a petrecut în custodia autorităţilor, fără drept de cauţiune, după arestarea ei în februarie 2021 pe aeroportul Dulles din statul american Virginia.

În iunie 2021, Emma Coronel, în vârstă de 32 de ani, s-a declarat vinovată de colaborare la afacerile rezultate din traficul de droguri practicat de Joaquin Guzmán - care ispăşeşte o condamnare pe viaţă într-o închisoare din Statele Unite, pentru trafic de cocaină, heroină, marihuana şi metamfetamină şi spălare de bani.

Emma Coronel se face vinovată şi de implicare în operaţiunile financiare legate de proprietăţile comerciale şi rezidenţiale ale lui "El Chapo", în perioada căsniciei sale cu fostul lider al Cartelului din Sinaloa, cu care s-a căsătorit în 2007, când avea vârsta de 18 ani.

Potrivit Procuraturii americane, faptul că s-a declarat vinovată i-a permis soţiei lui "El Chapo" să beneficieze de o reducere a pedepsei, condamnarea ei fiind mai mică pentru că implicarea ei a fost "minimă" în angrenajul acestei organizaţii criminale.

Emma Coronel are două fiice, gemenele în vârstă de 10 ani Emali şi Maria, cu "El Chapo" Guzmán. Ea menţine contactul cu familia sa prin telefon, având în vedere că în contextul pandemiei de coronavirus orice vizită la închisoare este interzisă.

După eliberare, ea va petrece patru ani într-un regim de libertate condiţionată, ca parte a condamnării sale, care include şi restituirea sumei de 1,5 milioane de dolari din câştigurile dobândite din contrabanda cu droguri realizată de soţul ei, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel