Emilia Ghinescu, revoltată după concertul susținut în memoria lui Petrică Mîțu Stoian. De la ce a pornit totul: „A fost trist. A fost ceva foarte trist”

Data publicării:
Sursa foto: Emilia Ghinescu și petrică Mîțu Stoian, facebook/ colaj foto
Descriere foto: Sursa foto: Emilia Ghinescu și petrică Mîțu Stoian, facebook/ colaj foto

Emilia Ghinescu este extrem de supărată, după  concertul susținut în memoria lui Petrică Mîțu Stoian.

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață pe 6 noiembrie 2021, într-un spital din Reșița, din cauza unui șoc traumatic. Regretatul artist apelase la un tratament cu oxigen hiperbaric pentru a scăpa de efectele pe care le-a avut infecția COVID-19 asupra sănătății lui. 

Petrică Mâțu Stoian a mers în platoul unei emisiuni fără a da semne de boală sau că ar avea problemele de sănătate care i-ar da bătăi de cap. La fel de zâmbitor și optimist așa cum îl știa toată lumea, artistul nu a lăsat să se vadă că s-ar simți rău sau ar avea probleme care îl supără. Nimeni nu și-ar fi dat seama că peste doar câteva zile, Petrică Mâțu Stoian se va stinge din viață într-un mod fulgerător. 

Emilia Ghinescu tună și fulgeră, după concertul susținut în memoria lui Petrică Mîțu Stoian

Pe data de 18 noiembrie, la Sala Palatului a avut loc un eveniment în memoria regretatului artist Petrică Mîțu Stoian. Printre invitaţi s-au numrat Raoul, Steliana Sima, Mioara Velicu, Niculina Stoican, Gelu Voicu, Emilia Ghinescu, Elisabeta Turcu sau Valentin Sanfira. 

Acum, artiștii sunt revoltați după ce familia lui Petrică Mîțu Stoian nu a permis ca numele sau imaginea acestuia să fie folosite în cadrul unei comemorări, la un an de la moartea regretatului artist.

„Nu am avut voie să îi folosim numele, într-adevăr. Așa ni s-a spus. A fost trist. A fost ceva foarte trist. Spectacolul s-a numit in memoriam, dar în memoria cui? Nu era nici poză pe afiș.

A fost trist pentru că pe spate, pe wall, a apărut o imagine cu chipul artistului, blurat, pe negru. Foarte urât, îți dai seama! Noi lucrăm cu imaginea noastră și cu numele nostru. Și după moartea noastră trebuie să fie cineva care să ducă numele mai departe.

”E important ca numele nostru să fie recunoscut”

Noi pentru asta muncim acum, pentru ca numele nostru să rămână. E important ca numele nostru să fie recunoscut și cântecele să fie recunoscute de generații după noi. Dacă muncim doar ca să ne cunoască lumea cât suntem acum în viață nu am făcut absolut nimic. Trebuie să lăsăm ceva în urma noastră. Ni s-a interzis. Am înțeles că familia a interzis să folosim numele și imaginea. Nu știu ce să zic.

Noi suntem într-un secol al vitezei. Totul se întâmplă foarte repede. Oamenii nu mai pun preț pe nimic și uită foarte repede totul. Noi ne chinuim să păstrăm imaginea cuiva vie, unui om care, într-adevăr, a lăsat foarte multe cântece în urma lui, care a însemnat ceva în zona Mehedințiului și care a însemnat ceva pentru noi ca și colegi”, a declarat Emilia Ghinescu pentru FANATIK.

Steliana Sima, revoltată de dorința familiei lui Petrică Mîțu Stoian

„Este un bun național, nimeni nu poate să gândească faptul că Petrică Mîțu Stoian  nu va mai există că artist. Dacă cineva se gândește să se ajungă aici, cred că este pe un drum greșit, nu va reuși.

Uitați-va câtă lume s-a adunat să-l comemorăm pe bunul național Petrică Mitu Stoian. Se face mare un mare rău când ni se interzice să nu mai pronunțăm brandul Petrică Mîțu Stoian, e foarte rău pentru el”, a spus Steliana Sima.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel