Emil Mitrache, salvat de la moarte de soție: ”Nu aveam niciun simptom. Se numește ucigașul tăcut”

Data publicării:

Emil Mitrache (Americanul) a povestit cum a fost salvat de la moarte de soție

Emil Mitrache a povestit în cadrul emisiunii ”Exclusiv VIP” de la Prima TV cum a aflat de problema de sănătate și cum se simte în prezent, la aproape un an de la complicata operație. Iată ce i-a spus lui Cristi Brancu:

„Mi-a cam vâjâit glonțul pe la ureche. Nu aveam niciun simptom. Acest anevrism de aortă se și numește ”ucigașul tăcut”. Nevasta mea a zis să merg la control. Ea chiar m-a salvat! Știi cum e: era în pandemie, nu umblam foarte mult, nu am dat atenție, nu am făcut mult efort să zic că obosesc repede. Chiar nu aveam nimic și pe vremea aia mai și fumam. În aprilie anul trecut m-am operat. Iată, am mai prins un trandafir în buchetul vieții. Un prieten are o Asociație nonprofit, care a ajutat mulți oameni aflați în mari probleme de sănătate. Eu am fost unul dintre ei. Într-adevăr, fiind de 2 ani în pandemie, nelucrând nimic, că nu mergea – eu fiind ghid, am consumat foarte mult din economii. Și, când mi s-a spus prețul, am înghețat. E o operație complicată, durează foarte mult. M-am interesat cât costă și în afară, și la noi e mai ieftin ca afară. Cel mai important e să ai suma, dar și mai important este să te duci să te controlezi! Eu am lucrat ani de zile și în asigurări. Avem o problemă ca popor, pentru că toată lumea spune: eu nu mă îmbolnăvesc, eu nu fac accident. Prinde foarte bine și o asigurare privată”, a povestit Americanul.

Întrebat de Cristi Brancu despre viața de după operație, Emil Mitrache a punctat: ”Mi s-a spus să revin la o viață normală. Dar sunt niște medicamente de luat, anumite limitări de alimente, fără alcool și tutun.”

La final, Emil a mulțumit soției sale : ”M-am dus la control numai ca să scap de gura ei. Îi mulțumesc și o iubesc din suflet! Făra ea, nu mai discutam la ora asta. De acum un an până acum, am mai auzit de 3 cazuri de genul acesta care nu au fost toate fericite…”

„Nu te doare… Se rupe și într-un minut ai murit”

Americanu a fost invitat și în podcastul lui Cătălin Măruță, de pe YouTube, unde a povestit despre calvarul prin care a trecut în urmă cu un an. 

„Am avut o intervenție pe cord deschis. Fac acum un an. Și dacă nu descopeream întâmplător, nu mai stăteam de vorbă la ora asta. Am descoperit întâmplător, da. Am avut aorta mărită. Du-te și fă și tu niște analize. Nu aveam nimic. Ăsta este criminalul tăcut.. Nu te doare… Decât se rupe și într-un minut ai murit. Am o clinică lângă mine, m-am dus. Vă recomand să mergeți să la un medic cardiolog chirurg.. Am făcut CT-ul, mi-a ieșit, e măricică (58-60). În două luni se mărise cam 7-8 mm. Păi de la 10.000-12.000 de euro ( n.r.- costă operația). Mi-a salvat viața un prieten de-al meu, mi-a zis: „Du-te, îți plătesc eu!”. A durat operația aproape 8 ore, numai până îți face legăturile să-ți schimbe circulația sângelului printr-un aparat…„, a declarat Emil Mitrache, la podcastul lui Măruță.

 

S-a lăsat de fumat pe loc

 

 

„Eu am avut exact pe bază, pe inimă, mărirea. Dacă erai mai în vârstă, îți puneam una de porc, o valvă de porc. Tu mai duci și e metalică… E un mic cilindru, cu un ax pe mijloc și cu două jumătăți. Aud tot timpul. Eu când m-am trezit, pe noptieră aveam cutiile. Uite așa am scăpat… De când am deschis ochii, după operație, nu m-a durut nimic. S-a vindecat frumos. Zici că nu am avut nimic. Niciodată nu am făcut excese. Am renunțat la țigări din ziua în care am văzut CT-ul. Este ceva genetic.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel