Elton John şi Billie Eilish, printre artiştii participanţi la concertele Global Citizen pentru planetă

Data actualizării: | Data publicării:
Elton John, sursa foto Facebook
Descriere foto: Elton John, sursa foto Facebook

Stevie Wonder va concerta la Los Angeles, Elton John la Paris, iar Billie Eilish la New York: mai multe concerte vor răsuna sâmbătă în diverse locuri de pe glob pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu pericolele care ameninţă planeta, în cadrul unor evenimente desfăşurate sub egida organizaţiei nonguvernamentale Global Citizen.

Spectacolele cu public vor fi transmise în direct şi includ nume mari ale scenei muzicale: Coldplay, Jennifer Lopez şi Lizzo vor concerta în Central Park din New York; Ed Sheeran, Black Eyed Peas şi Christine and the Queens vor cânta la Paris, în Champ-de-Mars; Adam Lambert, Demi Lovato şi OneRepublic vor susţine recitaluri în The Greek Theatre din Los Angeles.

Din lista celebrităţilor prezente vor face parte şi prinţul Harry şi Meghan, care şi-au anunţat prezenţa în Central Park.

Pentru a cuprinde toate fusele orare, recitaluri televizate vor fi de asemenea difuzate din diferite locuri de pe glob: BTS din Seul, Kylie Minogue şi Maneskin (trupa care a câştigat ediţia de anula acesta a Eurovision) de la Londra, Andrea Bocelli din Toscana, Italia, Metallica din Louisville (Statele Unite), Green Day din Los Angeles şi Ricky Martin din Las Vegas.

Concertele vor fi difuzate pe platformele Apple Music, Apple TV App, YouTube, Twitter precum şi de posturi de televiziune (TF1/TMC în Franţa, TV Azteca în Mexic, BBC în Regatul Unit, ABC, ABC News Live, iHeartRadio, Hulu, The Roku Channel, FX şi Time în Statele Unite).

Organizatorul evenimentului este Global Citizen, o organizaţie nonguvernamentală care se prezintă ca o'' mişcare a cetăţenilor angajaţi''. Asociaţia a fost fondată de australianul Hugh Evans, un ''geniu al acţiunilor filantropice'', potrivit The New York Times.

Schimbări climatice, vaccinuri, foamete

Global Citizen nu este la primul concert de amploare, după ce a organizat ''Vax Live'' în primăvară la Los Angeles, eveniment în favoarea vaccinării anti-COVID-19 (şi împotriva dezinformării). Jennifer Lopez şi Foo Fighters au urcat pe scenă, iar preşedintele american Joe Biden, papa Francisc, actorii Ben Affleck şi Sean Penn au transmis mesaje înregistrate video.

Potrivit organizatorilor, misiunea ''Global Citizen Live'' (GCL) este de a lansa un apel adresat ''guvernelor, marilor companii şi filantropilor de a conlucra pentru a apăra planeta şi a învinge sărăcia, concentrându-se pe ameninţările cele mai urgente''.

Sunt vizate probleme precum ''schimbările climatice, echitatea în materie de vaccinuri şi foametea''. ''În faţa urgenţei climatice, a luptei împotriva inegalităţilor şi a relansării mondiale post-pandemie, trebuie să operăm o schimbare radicală a modului nostru de trai, să ne regândim raportul cu natura precum şi felul în care producem şi consumăm'', a declarat Anne Hidalgo, primarul Parisului, într-un comunicat.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS, s-a alăturat la rândul său ''apelurilor lansate de Global Citizen'' pentru denunţarea ''unei inegalităţi flagrante'' a vaccinării, se mai spune în comunicat.

La Paris, atracţia principală a evenimentului va fi recitalul lui Elton John, care şi-a confirmat prezenţa înaintea unei operaţii la şold, intervenţie care-l va forţa să-şi amâne din nou turneul mondial de adio.

20.000 de bilete gratuite la Paris

''Voi participa la Global Citizen din Paris întrucât nu vreau să dezamăgesc o organizaţie de caritate'', a explicat recent Elton John într-un comunicat de presă. ''Este vorba despre cinci cântece, este un efort fizic diferit de cel în care cânţi timp de aproape trei ore în fiecare seară când eşti în turneu şi călătoreşti în timpul nopţii de la o ţară la alta'', a urmat muzicianul britanic în vârstă de 74 de ani. ''După asta, voi face intervenţia chirurgicală care îmi va permite să-mi reiau turneul în ianuarie 2022 la New Orleans''.

Pe Champ-de-Mars din Paris sunt aşteptaţi aproape 20.000 de spectatori, iar toate biletele au fost distribuite în mod gratuit. Pentru a obţine un bilet, era necesară înscrierea pe site-ul Global Citizen şi susţinerea acţiunilor organizaţiei prin petiţii, spre exemplu, sau distribuind mesaje pe reţelele de socializare, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel