Elisabeta Lipă: Scriem istorie şi trimitem cei mai mulţi canotori români la Olimpiadă după 1996

Data publicării:
Elisabeta Lipă, foto Facebook
Descriere foto: Elisabeta Lipă, foto Facebook

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că organizaţia pe care o conduce scrie istorie după ce a calificat 36 de canotori la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

''Scriem istorie, pentru că trimitem cei mai mulţi canotori români la Olimpiadă după momentul introducerii regatelor de calificare, în 1996'', a declarat Lipă într-un comunicat remis Agerpres, după ce bărcile de 8+1, la feminin şi masculin, au obţinut biletele la JO de la Tokyo.

''A fost ultimul eveniment de calificare olimpică, iar sportivii au muncit foarte mult pentru a profita de această ultimă şansă. Sunt foarte mândră şi trăiesc alături de ei acest sentiment de fericire maximă. Nu poţi descrie în cuvinte ce simte un sportiv atunci când vede că munca lui dă roade şi îşi asigură astfel şansa de a concura în competiţia supremă. Avem şi prima calificare olimpică pentru barca de 8+1 masculin după Olimpiada de la Sydney din anul 2000'', a mai spus Lipă, care a mulţumit COSR pentru susţinerea acordată pe tot parcursul acestui ciclu olimpic, dar mai ales în implementarea cantonamentului din Italia şi în participarea la regata de calificare de la Lucerna.

România a participat la regata de la Lucerna cu patru echipaje, cele două de 8+1, care şi-au câştigat biletele, şi bărcile masculine de simplu vâsle şi patru vâsle, care au ratat calificarea.

România va participa la Jocurile de la Tokyo cu 36 de sportivi şi nouă echipaje: patru rame masculin, patru rame feminin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin, 8+1 feminin, 8+1 masculin. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel