Elena Udrea va fi extrădată în România

Data publicării:
Sursa foto: Elena Udrea, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Elena Udrea, Facebook

Judecătorii din Bulgaria au decis că Elena Udrea poate fi extrădată.

Elena Udrea poate fi extrădată în România, a decis, marți, o instanță din Sofia, potrivit Antena 3. Instanța a acceptat cererea autorităților române, care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România.

Decizia nu este definitivă și ea poate fi atacată de Elena Udrea cu apel în cinci zile.

Dacă va fi adusă în România, Elena Udrea și-ar putea ispăși pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor.

Amintim că Elena Udrea a părăsit teritoriul României înainte de a fi declarată sentința de șase ani cu executare în dosarul „Gala Bute”. 

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass-media faţă de ieşirea din ţară a unei persoane de sex feminin, cetăţean român, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează următoarele: persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07 aprilie 2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente”, se preciza într-un comunicat de presă emis de ITPF Giurgiu.

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de șase ani de închisoare.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel