Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare. Decizie definitivă!

Data publicării:
Elena Udrea, sursa facebook
Descriere foto: Elena Udrea, sursa facebook

Zi decisivă pentru Elena Udrea. Fosta candidată la alegerile prezidențiale a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

Update: Elena Udrea merge în arest, ca urmare a deciziei definitive a ÎCCJ. Aceasta a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

Știre inițială:

Fostul ministru, Elena Udrea, a fost condamnată definitiv în iunie 2018, la 6 ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a introdus atunci două căi extraordinare de atac: recurs în casație și contestație în anulare. Cea din urmă a venit pe fondul deciziei CCR care a declarat ca fiind nelegală constituirea completurilor de 3 și de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Astfel, instanța a decis anularea unor condamnări și reluarea de la zero a unor procese cu nume mari. În decembrie 2021, CJUE a stabilit că judecătorii naționali pot ignora decizia CCR dacă aplicarea ei presupune tergiversarea procedurilor judiciare sau dacă există riscul de prescriere a unor fapte.

În cadrul acestui proces, Elena Udrea este apărată de fostul ministru al Justiției în guvernarea PSD, Tudorel Toader, relatează DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel