Elena Merișoreanu, dezvăluiri cutremurătoare din vremea lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu artista: „M-au acuzat de neglijență”

Data actualizării: | Data publicării:
Elena Merișoreanu, sursa foto Facebook
Descriere foto: Elena Merișoreanu, sursa foto Facebook

Elena Merișoreanu a făcut deazăluiri neașteptate din perioada lui Ceaușescu. Interpreta de muzică populară a trecut printr-un incident neplăcut.

Elena Merișoreanu a fost un artist apreciat chiar și în vremea lui Ceaușescu. Interpreta de muzică populară a declarat că a cântat pentru Nicolae Ceaușescu,împreună cu Ansamblul Rapsodia din care făcea parte. Deși era o onoare să cânte pentru dictator, Elena Merișoreanu a trecut și prin momente neplăcute. Artista a povestit că trebuia să se prezinte în fața lui Ceaușescu fără ruj pe buze, ojă pe unghii și îmbrăcate până în gât. 

„Aveam un păr fumos, mă pieptănam adecvat, îmi puneam o floare, îmi făceam o codiță. Mă aranjam, întotdeauana mi-a plăcut să apar impecabil în fața publicului. Eu nu am purtat batic, deși toate trebuia să avem, dar m-au lăsat așa”, a declarat Elena Merișoreanu pentru playtech.ro

 

Elena Merișoreanu a dezvăluit și ce melodii cerea Nicolae Ceaușescu să i se cânte.

„Am cântat în fiecare an pentru el. Ansamblul ne făcea programul. Ne ducea ori la Snagov, ori făcea la Peleș. Numai cântece vechi voia, , . Eram la Peleș și era Ionel Budișteanu cu o formație, toți erau cu ochii pe noi, treceam prin niște emoții de nu se poate.

Fără ruj pe buze, fără prea mult machiaj, costumele dacă se putea să fie până la gât, fără decolteu, batic pe cap, unghiile nu roșii. Eu nu mi-am pus batic, le-am zis să mă dea afară. Cântam cu Ștefania Rareș și cu Maria Dragomiroiu.

La un moment dat, Ceaușescu a făcut cu mâna și a cerut . Fiecare știam variantele noastre. Și una cânta un vers, alta altul, vai de capul meu. M-am și văzut dată afară din Ansamblu. El râdea și făcea cu mâna. Și atunci era Suzana Gâdea la Cultură, s-a dus la el și i-a spus că noi știam, dar ne-am intimidat. Dar a fost înțelegător”, a povestit aceasta.

 

Elena Merișoreanu a rămas fără pașaport, peste hotare

 

Interpreta de muzică populară a povestit că și-a pierdut pașaportul în Cairo, acolo unde mersese la un târg. Din nefericire, artista a rămas fără geantă și pașaport. Ulterior, Elena Merișoreanu a fost acuzată de neglijență, dar cu toate astea a fost chemată în continuare să cânte peste hotare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel