Elefanţi gemeni, născuţi în Sri Lanka pentru prima dată în ultimii 80 de ani

Data publicării:
Elefanți, sursa pixabay
Descriere foto: Elefanți, sursa pixabay

O femelă elefant din Sri Lanka a născut marţi gemeni, pentru prima dată în ultimii 80 de ani, au anunţat reprezentaţi din domeniul conservării faunei sălbatice

Gemenii, de sex masculin, au fost aduşi pe lume de Surangi, în vârstă de 25 de ani, la Pinnawala Elephant Orphanage, un centru situat pe dealurile din centrul ţării, a indicat un purtător de cuvânt.

Tatăl gemenilor, Pandu, în vârstă de 17 ani, se numără de asemenea printre animalele găzduite de acest centru.

Imaginile video difuzate de postul local Hiru TV îi prezintă pe cei doi pui de culoare gri stând în picioare şi mâncând frunze la picioarele mamei lor.

Specialiştii în elefanţi din Sri Lanka au declarat că ultima dată când s-au născut pui gemeni de elefanţi domesticiţi în această ţară a fost în 1941.

Una dintre cele mai mari atracţii turistice din Sri Lanka, centrul Pinnawala Elephant Orphanage a fost înfiinţat în 1975 pentru a oferi îngrijiri elefanţilor sălbatici salvaţi, sau pentru a le fi tratate rănile.

Un număr de circa 7.500 de elefanţi sălbatici trăiesc în Sri Lanka, ţară cu o populaţie de 22 de milioane de locuitori, relatează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel