Ela Crăciun, „trucurile magice” care îi ușurează viața înainte de începerea anului școlar: Simulați militărește același exercițiu

Data publicării:
Ela Crăciun, foto arhiva personală
Descriere foto: Ela Crăciun, foto arhiva personală

Celebră autoare, coach de parenting și nu în ultimul rând realizator și prezentator tv, Ela Crăciun uimește din nou, de această dată prin usurința cu care față unui început de an școlar plin de provocări. 

Cu trei copii de vârste diferite, pentru Ela Crăciun startul școlii este un adevărat maraton, pentru că celebra mămică trece prin toate formele de învățământ alături de fiul său Alex (16 ani), fiica sa Alesia (10 ani) și mezinul Nicholas, în vârstă de doar 3 anișori.

Pentru a face față cu brio adaptării rutinei școlare după aproape 3 luni de vacanță, Ela Crăciun a dezvoltat un mecanism pe cât de elaborat, pe atât de precis, în care regulile primează și fac ca trecerea de la relaxarea și lipsa de responsabilități din vacanță, la o perioadă plină de responsabilități școlare să fie cât mai ușoară.

Tot ce au părinții de făcut este ca înainte de începerea școlii cu aproximativ două săptămâni,  să facă echipă cu cei mici și să îi pregătească de o nouă oră de culcare, o nouă oră de trezire, chiar și prepararea propriului pachețel ar trebui să intre în rutina copiilor.

,,Începeți să îi treziți, mai mult sau mai puțin obligat, tot mai devreme. Puteți să inventați motive în primele zile, să faceți planuri, mici excursii sau poate vizite la locuri de joacă sau, de ce nu, muzee. Seara este de obicei dedicată pregătirii pachețelului pentru a doua zi, ghiozdanului și temelor. Simulați militărește același exercițiu. Puneți-i încă de pe acum să vă ajute să pregătiți mâncarea pentru a doua zi sub pretextul că mergeți la un picnic. Credeți că e prea mult sau prea complicat? Faceți un tabel magnetic pe care să îl țineți pe frigider. Acolo puneți sarcinile principale, și în fiecare dimineață voi sau copiii să le bifați. Atunci veți ține o evidență clară a lucrurilor, iar copiii vor învăța să fie mai responabili!”, a declarat Ela Crăciun despre ,,trucurile sale magice” care îi ușurează viața înainte de începerea anului școlar.

 

Ela Crăciun, clipe traumatizante la nașterea primului său copil: „Au decis să îl bage la terapie intensivă”

 


Cu toate că este una dintre cele mai influente prezențe din zona de parenting, Ela Crăciun a trecut prin clipe demne de filmele de groază, la nașterea primului său copil, Alex. Nimic nu avea să prevestească ce a urmat, atunci când prezentatoarea tv, la vremea respectivă în vârstă de doar 23 de ani a cerut să își vadă pentru prima dată copilul.

Lipsa de profesionalism a cadrelor medicale cu care a intrat în contact, în primele clipe de la naşterea primul său născut, a avut un impact copleşitor asupra Elei Crăciun, care a fost convinsă ca fiul ei avea grave probleme de sănătate. 

,,Deși nașterea în sine a decurs fără niciun fel de complicație, am avut în următoarele ore parte de o experiență foarte dureroasă pe care aleg să o povestesc tocmai pentru a da putere și altor mămici care ar putea trece prin asta. Pentru că am născut destul de târziu, aproape de miezul nopții, mi-au arătat puțin bebelușul după naștere, apoi l-au luat și l-au dus la secția de neonatologie, urmând să mi-l aducă înapoi a doua zi. 
A doua zi, deja se făcea ora 9:00, 10:00, 11:00, 12:00 și copilul nu mai venea. Am început să pun întrebări în stânga și în dreapta și am aflat că cei de la neonatologie au decis să îl bage peste noapte la terapie intensivă. Vestea a venit ca un șoc pentru mine, iar, în acel moment, grijile mele s-au amplificat cu 1000.”, a povestit Ela Crăciun despre clipele dureroase trăite imediat după naștere.

Totul a pornit de la o lipsă completă de comunicare a echipei medicale, care nu a informat proaspăta mămică despre starea noului său născut, ba mai mult a îngreunat procesul informării corecte a pacientei despre propriul său copil. O situație care ar fi putut fi evitată cu o minimă dovadă de empatie a ajuns să capete cote alarmante în ceea ce o privește pe Ela Crăciun.

 

,,Când se făcuse deja ora 14:00 și tot nu venea nimeni să-mi spună nimic, m-am dus la secția de neonatologie și stăteam pe la uși încercând să obțin niște răspunsuri. La un moment dat, mi s-a alăturat o altă mămică, care era în aceeași situație. Când, după lungi momente de așteptare, a ieșit cineva de la neonatologie, s-a dus glonț către persoana respectivă și a întrebat-o: „Ce se întâmplă cu copilul meu? Vreau să știu și eu!”. 

I s-a răspuns sec, rece, fără pic de empatie în glas: „dacă îți spun că are apă la creier e bine?”

Răspunsul, deși nu mi se adresa mie, m-a săgetat instant. M-am lipit de peretele de lângă mine ca să mă sprijin, dar simțeam cum mă scurg. Îmi repetam încontinuu în minte că poate și copilul meu e în aceeași situație și mi se ascunde adevărul.”, a completat Ela Crăciun vizibil marcată de această dureroasă amintire.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel